Kletsmaatjes gaat door!

29 jan, 2021

Op maandag 25 januari is Kletsmaatjes heropend. Het succesvolle project waarbij vrijwilligers eens per week online kletsen met nieuwkomers om de Nederlandse taal te oefenen, telt nu al ruim 1.500 koppels en kan mede dankzij de investerende fondsen zoals VSB Fonds, Oranje Fonds en het Maagdenhuis verder uitbreiden in 2021. 

Met Kletsmaatjes 2.0 blijft Stichting Het Begint met Taal ook in 2021 vrijwilligers en nieuwkomers koppelen. Het Begint met Taal lanceerde Kletsmaatjes in 2020 als een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Eén of meerdere keren per week hebben gekoppelde vrijwilligers en nieuwkomers contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. 

Sterke en duurzame matches

Kletsmaatjes heeft inmiddels zo’n 1.500 koppels voortgebracht. Dat aantal zal in 2021 nog verder groeien. Het Begint met Taal onderzoekt de mogelijkheden van een aanvullende, lokale aanpak, waarbij lokale organisaties zelf  vrijwilligers en nieuwkomers uit dezelfde omgeving aan elkaar koppelen. Het Begint met Taal traint deze organisaties in het opzetten van een Kletsmaatjes Lokaal-project zodat coördinatoren zelfstandig vrijwilligers en deelnemers kunnen werven, de intakes kunnen verzorgen, koppels kunnen matchen en trajecten kunnen monitoren. 

Duurzaam en sterk

Met deze aanpak hoopt Het Begint met Taal nieuwe, extra sterke en duurzame koppels te vormen. Door lokaal te matchen, worden koppels gevormd die elkaars leefwereld kennen. Dat zorgt voor meer verbinding en raakvlakken; de basis voor een fijn gesprek. Sterke matches zullen eerder stand houden, ook als nieuwkomers en vrijwilligers elkaar in de toekomst weer live kunnen ontmoeten.  

Aanmelden kan op www.hetbegintmettaal.nl/kletsmaatjes/

 

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.