Het Begint met Taal publiceert ‘SpreekWerkboek Mijn verhaal’

11 jan, 2024

Op maandag 5 februari lanceert Het Begint met Taal samen met Van Dale Uitgevers de nieuwe uitgave SpreekWerkboek Mijn verhaal. Dit werkboek is goed afzonderlijk maar ook prima samen met de bekende SpreekTaal-reeks te gebruiken.  SpreekWerkboek Mijn verhaal helpt anderstaligen doelgericht te oefenen met taal en participatie en heeft als doel hun zelfvertrouwen, taalkennis en inzicht in persoonlijke doelen te vergroten. 

Het SpreekWerkboek Mijn verhaal is voor deelnemers (A1 niveau of hoger) die nog niet goed weten wat ze tijdens en na de taalcoaching willen doen. Co-auteur Magda van der Wees: "Ze praten met behulp van het boekje over zichzelf, wat ze leuk vinden om te doen, waar ze goed in zijn en welke dromen ze hebben." De antwoorden op vragen kunnen deelnemers - uiteraard waar nodig met behulp van de vrijwilliger - opschrijven in het werkboek. 

Zelfvertrouwen en persoonlijke doelen

Mijn verhaal bevordert zelfreflectie en helpt deelnemers doelgericht te oefenen op het gebied van taal en participatie. Co-auteur Hanna Hosselet: “We hebben SpreekWerkboek Mijn verhaal zo opgezet, dat het bijdraagt aan het zelfvertrouwen, de taalkennis en het inzicht in persoonlijke doelen. Ook biedt het - met aandacht voor vragen zoals ‘Wat wil je bereiken met taalcoaching’ - ruimte aan reflectie en het monitoren van de eigen ontwikkeling.” 

Combinatie met SpreekTaal

Heleen de Ryck van Van Dale Uitgevers: “SpreekWerkboek Mijn verhaal is heel breed te gebruiken. Onze tip is om het te combineren met de serie boekjes van SpreekTaal, het meest gebruikte materiaal voor taalcoaching aan anderstaligen en speciaal ontwikkeld voor en door vrijwilligers die anderstaligen ondersteunen met het beter leren spreken van de Nederlandse taal. SpreekWerkboek Mijn verhaal is een hele verfrissende en praktische aanvulling op deze reeks.”

Lancering

De officiële lancering van SpreekWerkboek Mijn verhaal vindt online plaats op maandag 5 februari van 12 tot 13 uur. Vesna Dragojevic, de nieuwste ambassadeur van Het Begint met Taal krijgt het eerste exemplaar van SpreekWerkboek Mijn verhaal uitgereikt.

De lancering is vol, je kunt je helaas niet meer aanmelden! Als je gegevens achterlaat, sturen we je na de lancering ons nieuwsbericht met de highlights en een terugkijk-video

Na de lancering is het materiaal direct te gebruiken. De gedrukte boekjes zijn te verkrijgen via Van Dale Uitgevers, digitaal vind je de uitgave via het extranet van Het Begint met Taal (alleen voor aangesloten organisaties). 

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.