Fantastisch: Het Begint met Taal wint prijs ING Nederland fonds!

08 dec, 2016

Op 7 december, de dag van de vrijwilliger, vond het Gratis Goud Festival plaats in Deventer. Het festival was georganiseerd door het NOV om mooie initiatieven te vieren en uitwisseling tussen vrijwilligers te stimuleren. Het Begint met Taal was alom vertegenwoordigd met een demonstratie, een stand en als klap op de vuurpijl de winst van de ING Nederland fonds prijs!

Tijdens de opening van het festival lieten we zien hoe lastig het is als je de taal niet spreekt. De Afghaanse Shahira en Raehanna gaven in het Afghaans opdrachten aan Jeroen Olthof, wethouder in de gemeente Zaanstad. Ook vertelden zij samen met hun taalvrijwilliger Evelien hoe belangrijk taalcoaching voor hen is. Hun taalvrijwilliger is goud waard!

Na de opening konden bezoekers o.a. workshops volgen, initiatieven bekijken en een informatiemarkt bezoeken. Bij onze stand ontmoetten we veel mensen die graag aan de slag willen met taalcoaching. We verwachten daarom binnenkort een hoop nieuwe taalvrijwilligers en taalcoachorganisaties.

ING Nederland fonds prijs

Als afsluiting van het festival werden verschillende prijzen uitgereikt door het DELA goededoelenfonds en ING Nederland fonds. Daar werd bekendgemaakt dat Het Begint met Taal en Fier ieder €10.000 kregen van het ING Nederland fonds. Het fonds reikt prijzen uit aan vrijwilligersinitiatieven die Nederland vooruit helpen.

Het Begint met Taal helpt Nederland vooruit door anderstaligen vooruit te helpen. 600.000 anderstaligen doen door taalproblemen niet mee in onze samenleving. Taalcoaching zorgt voor meer zelfvertrouwen, taalkennis en contacten. 161 taalcoachafdelingen uit ons netwerk zorgden er in 2015 voor dat 20.333 anderstaligen hun taal verbeteren en zelfvertrouwen krijgen. Wij willen vrijwillige taalcoaching effectief, zichtbaar en beschikbaar maken, overal in Nederland.

Coördinatoren zijn goud waard!

De ING prijs gaan wij gebruiken om onze gouddelvers, de coördinatoren van aangesloten organisaties, in het zonnetje te zetten. Het Begint met Taalnetwerk telt ruwweg 500 coördinatoren waarvan circa twee derde onbetaald is. Zij zorgen ervoor dat alles reilt en zeilt binnen taalcoachorganisaties. Ze verrichten veel werk en zijn daarmee de drijvende kracht achter taalcoachorganisaties. Daarom vinden wij dat zij een waardering verdienen. Welke vorm deze waardering gaat hebben, gaan wij nog bedenken. Zeker is: onze coördinatoren zijn van onschatbare waarde!

Coördinator worden?

Wil jij ook van onschatbare waarde zijn voor anderstaligen en taalvrijwilligers? Wordt dan coördinator! Nieuwe coördinatoren zijn broodnodig omdat er meer vraag naar taalcoaching is dan ooit. Het is een vrijwilligersfunctie waaruit je veel voldoening en zelfontwikkeling haalt. Bekijk hier of coördinator zijn wat voor jou is.

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.