Het Begint met Taal wenst je

FIJNE FEESTDAGEN!

Sylvia, Samira, Elise, Bastiaan, Hanna, Marcella en Lotte.

Deze tijd laat meer dan ooit zien hoe belangrijk contact is. Met elkaar doen we ons uiterste best om - ondanks alle beperkingen - zo veel mogelijk ontmoetingen mogelijk te maken tussen vrijwilligers en nieuwkomers, die met elkaar de Nederlandse taal oefenen. We willen je dan ook erg bedanken voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar en zetten dat graag door in het nieuwe jaar.

Benieuwd naar onze hoogtepunten van afgelopen jaar? Klik op onderstaande kerstballen.

We wensen je fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en vooral een gezond 2022!

Sylvia, Samira, Elise, Bastiaan, Hanna, Marcella en Lotte.

Ons kantoor is gesloten van 24 december 2021 t/m 7 januari 2022.

De hoogtepunten van 2021

Benieuwd naar ónze hoogtepunten van afgelopen jaar? Klik op onderstaande kerstballen!

Koningin Máxima viert 1 jaar Kletsmaatjes!

In april bestond Kletsmaatjes 1 jaar en niemand minder dan Koningin Máxima vierde dat met ons mee. In een digitaal werkbezoek aan Kletsmaatjes ging ze in gesprek met nieuwkomers, vrijwilligers, coördinatoren en zakelijke partners. Bekijk het filmpje!


Lancering MATCH: de slimme online matching-tool

Sinds maart kun je als coördinator met MATCH heel gemakkelijk registreren, koppelen, monitoren en rapporteren. Zodat je nóg beter je vrijwilligers en deelnemers kunt begeleiden en zoveel mogelijk impact bereikt met je activiteiten. 


Nu inzetbaar: SpreekTaal 3

Onze succesvolle oefenreeks is dit voorjaar aangevuld met SpreekTaal 3, voor niveau A2-B1. In april 2021 verzorgde Het Begint met Taal hierover een webinar tijdens het festival "Leer mij ze Kennen". 


Leerdomeinkaarten

In welke situaties of binnen welke leerdomeinen wil de nieuwkomer beter Nederlands spreken en begrijpen? Met behulp van handige kaarten kunnen taalcoachorganisaties profielen opstellen voor verschillende leerdomeinen, hun aanbod daarop inrichten en gerichter deelnemers werven en ondersteunen.


Het Begint met Taal en Lezen en Schrijven samen voor kwaliteit en duidelijkheid

Samen zorgen de stichtingen dat laaggeletterde NT2-ers en NT1-ers sneller kunnen meedoen. Zo lanceerden we het Startpunt Vrijwilligers met een feestelijke online sessie "Hoera voor de vrijwilliger" op 8 september 2021.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.