'Bakkie doen?' WereldvluchtelingendagBakkie doen?! Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Die dag gaan met de uitnodigende woorden ‘Bakkie doen?’ door heel Nederland vluchtelingen de straat op om kopjes koffie uit te delen aan voorbijgangers.

‘Bakkie doen?’ wordt georganiseerd door VluchtelingenWerk in samenwerking met Connexxion, het Humanity House en met ondersteuning van de NS. Met het initiatief op Wereldvluchtelingendag wil Vluchtelingenwerk benadrukken dat vluchtelingen sneller integreren en een betere start in ons land hebben als ze het gevoel krijgen dat ze erbij horen. En dat begint vaak met iets ‘simpels’ als samen een kopje koffie drinken en een praatje maken.

Johnny

Ook Johnny uit Syrië is van de partij bij ‘Bakkie doen?’. We kennen Johnny nog van Nationale Burendag in september 2018, toen veertig asielzoekerscentra hun deuren openden voor bezoekers. Johnny schonk ook toen koffie, in zijn azc in Amsterdam. Je ziet Johnny in dit leuke filmpje over ‘Bakkie doen?’.

Kom je ook?

Een bakkie doen en een praatje maken op Wereldvluchtelingendag kan op ontzettend veel verschillende locaties. Kijk hier voor een locatie bij jou in de buurt of op jouw route! Kun je er 20 juni niet bij zijn? Bestel dan het bijzondere koffiereceptenboekje ‘Bakkie Doen?’. Vol met koffierecepten en verhalen. Voor € 2,50 ontvang je het boekje thuis. Met je aankoop help je vluchtelingen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.