taalcoaching in de bieb

Weet jij hoe je de woordenschat van nieuwkomers kunt vergroten? Deze webinar geeft antwoord op die vraag. Dat doen we aan de hand van het viertakt-model. We behandelen hoe je het beste woorden kunt oefenen met anderstaligen. En met welke vragen je taal uitlokt. 

Tijdens de webinar

In de webinar ‘Woordenschat vergroten en vragen stellen’:

  • komt het viertakt-model ter sprake, waardoor je leert dat woorden veelvuldig in context herhaald moeten worden om goed opgenomen te worden in het woordennetwerk in het hoofd
  • delen we ideeën om woorden met de anderstalige te oefenen
  • behandelen we het stellen van vragen: hoe stel je vragen die taal uitlokken? Hoe zorg je voor een goed gesprek, waarin je ervaringen en ideeën met elkaar deelt?

Na de webinar

Taalvrijwilligers en coördinatoren kunnen na deze webinar concreet aan de slag met het effectief maken van taalcoaching.

Voor wie

Alleen taalcoaches en coördinatoren van bij Het Begint met Taal aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Trainers

De webinar wordt gegeven door Vita Olijhoek en Anja Valk van Taalbureau Olijhoek & Valk. Vita en Anja zijn ervaren NT2-docenten en hebben al veel docenten en vrijwilligers getraind.

Wanneer

Dinsdag 31 augustus 2021 van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Aanmelden

Meld je aan via het extranet. Je coördinator heeft de inloggegevens.