.
Taalcoaching voor deelnemers die nog niet (veel) naar school zijn geweest: hoe pak je dat aan? Wat werkt? Waar moet je rekening mee houden? En hoe kun je dat op afstand doen? Op deze vragen krijg je antwoord in de webinar taalcoaching voor praktijkleerders.
Tijdens de webinar
In de webinar ‘Taalcoaching voor praktijkleerders’:
- leer je over natuurlijke taalverwerving, impliciet leren en het belang van een goede relatie en een concrete context
- is er aandacht voor theorie, praktijk en tips
- wissel je ervaringen uit met andere taalvrijwilligers over wat goed werkt bij taalcoaching voor praktijkleerders
Na de webinar
Taalvrijwilligers kunnen na deze webinar concreet aan de slag met het optimaliseren van hun taalcoaching aan deze specifieke doelgroep.
Voorbereiding
- Leg pen en papier klaar.
- Neem een basis e-learning (1-op-1, groepjes of taalcafé) van Het Begint met Taal door.
Voor wie
In principe is de webinar alleen voor vrijwilligers van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de webinar te volgen; vraag je coördinator dan wel om eerst even contact op te nemen met Samira el Alami. Zij kan je coördinator alles vertellen over lid worden van Het Begint met Taal.
Aanmelden
Meld je hiernaast aan. Vraag zonodig je coördinator om de inloggegevens.
Terugkijken of live bijwonen
Als je je hebt aangemeld voor de webinar kan je de webinar zowel live bijwonen als later terugkijken. Na de live webinar ontvang je een mail met de link om terug te kijken. De webinar is na de live uitzending nog tien dagen beschikbaar. Houd er rekening mee dat als je specifieke vragen hebt je beter de webinar live bij kan wonen, omdat de webinargever dan direct kan antwoorden.
Interessant? Meld je direct aan.
Let op: alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.

De webinar wordt gegeven door Annemarie Nuwehoud.
Annemarie is coördinator van VU-NT2 Expert en opleider op het gebied van Interculturele communicatie en Alfabetiseringsonderwijs. Daarnaast is ze redacteur van Tijdschrift Les. Annemarie is auteur van Interculturele communicatie in de NT2-les (Coutinho, 2018). Ook schreef zij Basisboek Alfa NT2 (Coutinho, 2021), dat gaat over praktijkleerders en alfabetisering.
Delen