Is het om welke reden dan ook niet mogelijk om nieuwkomers ‘live’ te ondersteunen bij het oefenen met de Nederlandse taal? En wil je weten hoe je op afstand begeleiding kunt bieden? Dan is de webinar ‘Taalcoaching op afstand’ handig voor jou! Na deze webinar weet je hoe je op een gemakkelijke manier jouw nieuwkomer(s) kunt begeleiden.

Tijdens de webinar

Tijdens de webinar bespreken we de volgende situaties:

  • Ik werk met een nieuwkomer aan SpreekTaal. Hoe kan ik dit online voortzetten?
  • Ik ga vooral op pad met mijn nieuwkomer, we werken niet met een boek. Hoe kan ik op afstand oefenen in de praktijk?
  • Ik begeleid twee nieuwkomers die het inburgeringsexamen lezen en schrijven nog moeten halen. Hoe kan ik ze online ondersteunen?
  • Ik begeleid een groepje van vier tot zes nieuwkomers in de bibliotheek en geef ze elke week twee uur les. Op welke manier kan ik hiermee online doorgaan?
  • Ik organiseer elke twee weken een Taalcafé. Kan ik het Taalcafé op een of andere manier laten doorgaan?

We gaan in op de onderliggende doelen, delen digitale tools die je kunt inzetten en we geven een aantal voorbeelden van wat je op afstand kunt doen, aangevuld met enkele didactische tips.

Na de webinar

Na de webinar ‘Taalcoaching op afstand’ weet je hoe je op een gemakkelijke manier jouw nieuwkomer(s) kunt begeleiden, ook als dat even niet meer live kan.

Voor wie

De webinar ‘Taalcoaching op afstand’ is voor iedereen die meer wil weten over online taalcoaching.

Wanneer

De webinar ‘Taalcoaching op afstand’ is op dinsdag 2 februari 2021 van 19 tot 20u.

De trainers

Vita Olijhoek en Anja Valk geven deze webinar. Je kent hen misschien al van de webinars ‘Iedereen actief’ en ‘Taal in de praktijk’. Ze leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk en zijn beiden ervaren NT2- docenten. Ze geven in het hele land NT2-workshops en hebben hun eigen docentenopleiding. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van Actief met taal, Taalprikkels en Praktisch Didactisch. In 2020 verscheen van hun hand KlasNL, een leergang NT2 naar A1 voor langzaam lerenden.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de webinar ‘Taalcoaching op afstand’.

Webinar terugkijken?

We nemen webinars doorgaans niet op, omdat we het graag interactief houden. Voor de webinar ‘Taalcoaching op afstand’ maken we een uitzondering. De webinar werd in 2020 al een keer gegeven en die opname vind je hier.