Erop uit met je taalmaatje! Dat is een belangrijk doel van de uren die je met je taalmaatje doorbrengt. Je wilt iets van de Nederlandse maatschappij laten zien en tegelijk de taal oefenen die je taalmaatje dagelijks nodig heeft. In deze webinar zie je aan de hand van twee voorbeelden wat je rondom een uitje met de taalmaatje kunt doen om de taal beter in te oefenen en te laten bezinken. Je kunt dat voorbereid doen, met bijvoorbeeld het materiaal Taal in de Praktijk. Aan het einde van de webinar kun je benoemen waar dit materiaal uit bestaat en hoe je het kunt gebruiken. De webinar wordt gegeven op woensdag 15 mei van 09:30 t/m 10:30 uur.

Je hebt vast ook wel eens een spontaan uitje. Ook dan kun je taal oefenen. Aan de hand van beide voorbeelden krijg je praktische tips die je bij de begeleiding van je taalmaatje direct kunt gebruiken.

De webinar wordt gegeven door Vita Olijhoek en Anja Valk van Taalbureau Olijhoek & Valk. Vita en Anja zijn ervaren NT2-docenten en hebben al veel docenten en vrijwilligers getraind. Zij verzorgen ook de webinars over SpreekTaal en Iedereen Actief!.

Voorbereidingsopdrachten:

1. Bekijk voor deze webinar twee e-learningsfilmpjes. Het gaat om filmpje 9 (Taal uit de praktijk) en filmpje 11 (Oefenen in de praktijk). Die filmpjes bevatten goede voorbeelden van Taal in de Praktijk.
2. Bedenk een uitstapje dat jij met jouw deelnemer zou willen uitvoeren in de praktijk. Bedenk wat aansluit bij de wereld van jouw deelnemer.

Aanmelden

Alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.
Meld je aan via het extranet.  Je coördinator heeft de inloggegevens.

Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.