De taal toepassen in de praktijk helpt nieuwkomers om de taal te leren. Als taalvrijwilliger speel jij hier een belangrijke rol in. Wil jij er vaker op uit met je taalmaatje(s) en zoek je praktische tips hoe je dit vorm kunt geven? Volg dan de webinar ‘Taal in de Praktijk’ op dinsdag 12 mei van 19:00 tot 20:00 uur.

Inhoud

Je krijgt praktische voorbeelden aangereikt over hoe je tijdens uitstapjes gericht de Nederlandse taal kunt oefenen. Je krijgt uitleg over materiaal dat je ter voorbereiding kunt gebruiken, zoals Taal in de Praktijk. Aan het Na de webinar heb je handvatten om gericht taal te oefenen in de prakijk.

Voorbereidingsopdrachten

1. Bekijk voor deze webinar de e-learningsfilmpjes Taal uit de praktijk – filmpje 9 en Oefenen in de praktijk – filmpje 11. Deze filmpjes bevatten goede voorbeelden van Taal in de Praktijk.
2. Bedenk een uitstapje dat jij met jouw deelnemer zou willen uitvoeren in de praktijk.

De trainers

Vita Olijhoek en Anja Valk geven deze webinar. Ze leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk. Ze zijn beiden ervaren NT2-docenten. Ze geven in het hele land NT2-workshops en hebben hun eigen docentenopleiding. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van Actief met taal, Taalprikkels en Praktisch Didactisch. In 2020 verschijnt van hun hand KlasNL, een leergang NT2 naar A1 voor langzaamlerenden.

Aanmelden

Meld je aan via het extranet.  Je coördinator heeft de inloggegevens. Alleen taalvrijwilligers en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.

Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.