SpreekTaal

Ben je taalcoach en ben je op zoek naar oefenmateriaal om gesprekken te oefenen? Gebruik dan ons materiaal SpreekTaal. Na deze webinar weet je precies wat SpreekTaal inhoudt en hoe je ermee kunt werken. Ook leer je de basis van NT2-didactiek. Meld je nu aan voor de webinar SpreekTaal op dinsdag 8 oktober van 19:00 tot 20:00 uur

In het webinar leer je:

  • wat SpreekTaal is.
  • de uitgangspunten van NT2-didactiek.
  • de rol van de vrijwilliger.
  • hoe je het best met SpreekTaal werkt.

We geven tips hoe je het materiaal van SpreekTaal met analfabeten kunt gebruiken en hoe je het kunt inzetten als je deelnemer nog helemaal geen Nederlands verstaat of spreekt.

SpreekTaal is ontwikkeld door VU-NT2. De webinar wordt gegeven door Vita Olijhoek en Anja Valk van Taalbureau Olijhoek & Valk, namens de ontwikkelaar van het materiaal, VU-NT2. Vita en Anja zijn ervaren NT2-docenten en hebben al veel docenten en vrijwilligers getraind. Zij verzorgen ook de webinars ‘Iedereen Actief!’ en ‘Taal in de Praktijk’.

Voorbereiding

We raden je aan ter voorbereiding het materiaal van SpreekTaal 1 en 2 te bekijken en de algemene handleiding bij het materiaal door te lezen.

Aanmelden

Alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Meld je aan via het extranet. Je coördinator heeft de inloggegevens.

Als je je inschrijft, ontvang je een link waarmee je thuis op je pc of tablet de live (online) presentatie kunt bijwonen. Je kunt alleen meedoen aan de webinar als je je hebt ingeschreven.