Webinar Interculturele competenties (16 januari 2024, 19.30-20.30)

.

Nieuwkomers die de Nederlandse taal leren hebben hun eigen culturele achtergrond en communicatiestijl; die heb jijzelf trouwens ook. Wil je uitleg over waarom er culturele misverstanden kunnen ontstaan en hoe je hiermee het beste kunt omgaan? Volg dan deze webinar.

Tijdens de webinar

In de webinar krijg je informatie en opdrachten rondom cultuur en interculturele communicatie die handig is voor tijdens je taalcoaching. Hierdoor word je je meer bewust van interculturele competenties, culturele verschillen en de invloed daarvan op je oefenpraktijk.
De webinar is bedoeld voor taalvrijwilligers die meer willen weten over interculturele competenties, hoe je waardevolle en waardevrije gesprekken kunt voeren en hiervoor handvatten willen krijgen. Je reflecteert daarbij ook op je eigen aanpak.


Na de webinar

Na deze webinar weet jij wat interculturele competenties zijn. Ook weet je hoe je jouw interculturele competenties en die van jouw maatje(s) kunt versterken.


Voorbereiding

• Leg pen en papier klaar.
• Neem de e-learning "Basisinfo voor taalvrijwilligers" door.


Voor wie?

In principe is de webinar alleen voor vrijwilligers van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de webinar te volgen; vraag je coördinator dan wel om eerst even contact op te nemen met Samira el Alami. Zij kan jouw coördinator alles vertellen over lid worden van Het Begint met Taal.


Aanmelden

Meld je aan in het blauwe kader op deze pagina. 


Terugkijken of live bijwonen

Als je je hebt aangemeld voor de webinar kan je de webinar zowel live bijwonen als later terugkijken. Na de live webinar ontvang je een mail met de link om terug te kijken. De webinar is na de live uitzending nog tien dagen beschikbaar. Houd er rekening mee dat als je specifieke vragen hebt je beter de webinar live bij kan wonen, omdat de webinargever dan direct kan antwoorden.


Interessant? Meld je direct aan.
Let op: alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.

De webinar wordt gegeven door Rachel Zuilhof.


Rachel is werkzaam bij de afdeling VU-NT2 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Rachel werkt als docent Nederlands als tweede taal, assessor NT2 en als trainer Interculturele communicatie. Als antropoloog en socioloog heeft ze onderzoek gedaan en gewerkt in Noord-Marokko en Kameroen.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.