Webinar ‘Iedereen actief!’ over actieve werkvormen (31 augustus 2022, 12-13.00u)

.

Na deze webinar weet jij als taalcoach altijd wat te doen tijdens jouw taalcoach-sessies. In de webinar ‘Iedereen actief’ leer je verschillende werkvormen. Zo voorkom je teveel herhaling en blijft je taalcoaching vernieuwend!


Tijdens de webinar

Als taalvrijwilliger heb je verschillende manieren om je deelnemer te begeleiden. Je kunt met hem praten over het dagelijks leven of bijvoorbeeld SpreekTaal gebruiken. Maar daarnaast wil je soms ook wat anders met de cursisten die je begeleidt. Wat doe je bijvoorbeeld om de woordenschat van een bepaald thema nog een keer te herhalen? Wat kun je doen om luisteren en spreken op een andere manier aan te pakken? In deze webinar maak je kennis met en ervaar je verschillende werkvormen, onder andere uit het boek Actief met taal. Je krijgt uitleg waarom deze werkvormen goed werken en op welk moment je ze kunt gebruiken.


Na de webinar

Na deze webinar ga je met nieuwe inspiratie weer aan de slag!


Voorbereiding

• Leg pen en papier klaar.
• Neem een basis e-learning (1-op-1, groepjes of taalcafé) van Het Begint met Taal door.


Voor wie

In principe is de webinar alleen voor vrijwilligers van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de webinar te volgen; vraag je coördinator dan wel om eerst even contact op te nemen met Samira el Alami. Zij kan jouw coördinator alles vertellen over lid worden van Het Begint met Taal.


Wanneer

Woensdag 31 augustus 2022 van 12.00 uur tot 13.00 uur.


Aanmelden

Meld je aan in het blauwe kader op deze pagina.

Interessant? Meld je direct aan.
Let op: alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.


Vita Olijhoek en Anja Valk geven deze webinar.

Ze leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk en zijn beiden ervaren NT2- docenten. Ze geven in het hele land NT2-workshops en hebben hun eigen docentenopleiding. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van Actief met taal, Taalprikkels en Praktisch Didactisch. In 2020 verschijnt van hun hand KlasNL, een leergang NT2 naar A1 voor langzaam lerenden.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.