Webinar Gezonde Taal, 18 september 2018

Home/Agenda/Webinar Gezonde Taal, 18 september 2018

Webinar Gezonde Taal, 18 september 2018

Taal en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor laagtaalvaardige anderstaligen is het extra lastig om in gesprek te gaan met de huisarts of informatie over een bevolkingsonderzoek te begrijpen. Dankzij het nieuwe materiaal Gezonde Taal kunnen taalvrijwilligers en anderstaligen met elkaar in gesprek over gezondheidsthema’s.

Taalvrijwilligers en anderstaligen kunnen samen doktersgesprekken oefenen, praten over gezond eten en bewegen, diabetes of mantelzorg. Anderstaligen vinden het daardoor makkelijker om ook echt het gesprek aan te gaan. Ze krijgen handvatten om zelfstandiger te zijn, bijvoorbeeld in de (dokters)praktijk! Meld je nu aan via extranet voor de webinar over Gezonde Taal op dinsdag 18 september van 19:00-20:00 uur!

Wat ga je doen in de webinar?

Tijdens de webinar Gezonde Taal leer je hoe je met het materiaal kunt werken, hoe jouw rol als taalcoach eruit ziet bij vragen over gezondheid(svaardigheden) en weet je hoe je verschillende gezondheidsthema’s bespreekbaar maakt, in een een-op-een setting of kleine groepjes. De stappen die in alle thema’s terugkomen, zijn 1) ik doe 2) ik weet 3) ik ga doen 4) ik blijf doen. Je praat tijdens die stappen met elkaar over (culturele) gewoontes, deelt kennis over een onderwerp, onderneemt activiteiten en bereidt de praktijkopdracht voor die in een volgende bijeenkomst terugkomt.

Voorbereiding

We raden je aan ter voorbereiding het filmpje over Gezonde Taal te bekijken.

Aanmelden

Alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.
Meld je aan via het extranet.  Je coördinator heeft de inloggegevens.

Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Co-creatie Gezonde Taal

Gezonde Taal is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Taal doet meer, ITTA UvA en Het Begint met Taal.

8 augustus 2018|Agenda|