Als we een verhaal vertellen, vertellen we meestal wat we doen en hoe we dat doen. We vergeten vaak te vertellen waarom we het doen. Terwijl dat volgens de Golden Circle van Simon Sinek het belangrijkst is. Tientallen coördinatoren maakten hun ‘Golden Circle’ voor taalcoaching tijdens de eerste vijf regiobijeenkomsten. Het doel: nog meer mensen overtuigen van het belang van taalcoaching voor anderstaligen.

Als lokale taalvrijwilligersorganisatie is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor anderstaligen die meer Nederlands willen oefenen. Voor het werven van potentiële vrijwilligers is zichtbaarheid ook noodzakelijk. Ook andere stakeholders, zoals de gemeente en lokale politiek, moeten het belang van taalcoaching kennen. Hoe bouw je een boodschap op en hoe breng je dit over? Hoe pas je dat aan op je gesprekspartner? Met dit soort vragen gingen coördinatoren op praktische wijze aan de slag. Na afloop van de bijeenkomsten hadden ze concrete plannen om hun taalcoachactiviteiten bekender te maken.

De reden voor deze invulling van de regiobijeenkomsten zijn de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Met de opgedane vaardigheden kunnen de coördinatoren het belang van taalcoaching ook op dergelijke momenten inzetten.

Meld je aan: laatste regiobijeenkomst in Nijmegen

Er wordt nog één regiobijeenkomsten georganiseerd op dinsdag 31 oktober in Nijmegen. De bijeenkomst begint om 10 uur en duurt tot 14 uur. Lees hier meer over de bijeenkomst.

De bijeenkomst is bedoeld voor coördinatoren of bestuursleden van taalvrijwilligersorganisaties (dus niet voor taalvrijwilligers). Per organisatie kunnen zich maximaal 2 coördinatoren aanmelden. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten. Lokale vrijwilligersorganisaties die zijn aangesloten bij Het Begint met Taal hebben voorrang bij overschrijding van het aantal beschikbare plekken.

Initiatief

De regiobijeenkomsten worden georganiseerd door Het Begint met Taal en het Steunpunt Basisvaardigheden in samenwerking met NOV.

logo-steunpunt-basisvaardigheden