deelnemers VIME projectHet project VIME is genomineerd voor de Internationale Prijs 2018. De prijs wordt uitgereikt aan vernieuwende projecten met internationale impact op volwasseneneducatie. Deze nominatie is een mooie erkenning voor onze inspanningen en onze partners.

Taalvrijwilligers zijn van grote meerwaarde voor anderstaligen die de taal leren. Ze helpen gemotiveerde anderstaligen bij het oefenen van gesprekjes. Of ondersteunen bij de inburgering. Taalvrijwilligers zijn er in verschillende soorten en maten. Hoe bepaal je als coördinator welke rol het meest geschikt is voor wie? Welke ondersteuning bied je vrijwilligers? Het internationale Erasmus+ project VIME geeft antwoord op deze vragen.

Rollen van vrijwilligers

In het project onderzochten we in welke rollen taalvrijwilligers effectief zijn. Welke taken vervullen vrijwilligers? Een taalvrijwilliger kan heel gericht oefenen bij het verbeteren van de spreekvaardigheid. Taal kan ook als middel dienen om samen activiteiten te ondernemen. Of een vrijwilliger ondersteunt de docent extra in de klas. Per rol hebben we onderzocht welke training het beste bij een vrijwilliger past. Dit hangt af van de achtergrond van de vrijwilliger en van welke rol hij/zij inneemt.

Voor dit project hebben wij samengewerkt met:

Nominatie

De winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt op 6 september tijdens het Festival van het Leren in Hengelo. De prijs wordt uitgereikt door Learn for Life, de organisator van het evenement.VIME Diagram