Van Dale wordt uitgever SpreekTaal

Home/Nieuws/Van Dale wordt uitgever SpreekTaal

Van Dale wordt uitgever SpreekTaal

Deze week is de populaire taalcoachmethode SpreekTaal bij Van Dale Uitgevers verschenen. De methode is speciaal ontwikkeld voor vrijwilligers die anderstaligen ondersteunen bij het beter leren spreken van onze taal. De methode SpreekTaal vormt hiermee een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van Van Dale.

Taal verbindt en schept kansen – Het Begint met Taal en Van Dale Uitgevers vullen elkaar hierbij perfect aan.” – Heleen de Ryck, uitgever Van Dale

“We zijn heel blij met de samenwerking met Van Dale. Dankzij deze samenwerking kunnen we nog meer mensen bereiken die anderstaligen begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal.” – Sylvia de Groot Heupner, directeur Het Begint met Taal

Aan de slag

Vorig jaar gingen al ruim 7.500 taalvrijwilligers en taaldocenten aan de slag met de methode SpreekTaal. De methode is ontwikkeld door Stichting Het Begint met Taal en de Vrije Universiteit Amsterdam. SpreekTaal bestaat uit twee series van vijftien modules over dagelijkse onderwerpen voor beginnende sprekers van het Nederlands. Elke module biedt genoeg materiaal voor vijf uur taalcoaching en bevat verschillende audio-opnames.

10 jaar Het Begint met Taal

Ter ere van het tienjarig jubileum van Stichting Het Begint met Taal op 27 maart is de SpreekTaal-reeks in een nieuw jasje gestoken. De eerste nieuwe exemplaren van SpreekTaal waren afgelopen dinsdag al te bewonderen bij de Van Dale-stand in de Rijtuigenloods te Amersfoort, waar Het Begint met Taal haar jubileum vierde met ruim 300 genodigden en met niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima als eregast.

SpreekTaal bestellen

SpreekTaal 1 en SpreekTaal 2 zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Van Dale-webwinkel.

29 maart 2018|Nieuws|