Logo Het Begint met TaalStoryteller / interviewer taalcoaching (vrijwilligersfunctie)

 

Hangen mensen aan jouw lippen als jij verhalen vertelt of (beter nog) schrijft? Is storytelling jouw middle name? Zet je je graag in om verhalen met impact te verspreiden, waardoor de impact van taalcoaching aan anderstaligen nóg duidelijker wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wij vinden dat het nog mooier wordt in Nederland als alle 600.000 anderstaligen met een taalvraag mee kunnen doen. Als landelijk platform versterken we daarom 165 taalvrijwilligersorganisaties op circa 250 locaties bij het slim organiseren van taalcoaching. Daarbij ontmoeten circa 15.000 taalvrijwilligers en 28.000 anderstaligen elkaar wekelijks en oefenen samen de taal. Taalcoaching zorgt voor meer taalkennis, zelfvertrouwen en contacten. Met ons netwerk zorgen we er samen voor dat taalcoaching nóg effectiever en zichtbaarder wordt. Zodat nog meer taalvrijwilligers en anderstaligen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. Taal verbindt ons allemaal!

Wat zijn je taken?

  • Je interviewt anderstaligen en taalcoaches en schrijft hun verhalen uit. Daarin laat je blijken  hoe belangrijk het is dat mensen samen de taal oefenen, om elkaar te ontmoeten en mee te kunnen doen in ons land. Daarnaast interview je ook coördinatoren die de taalcoaching organiseren alsook onze ambassadeurs en samenwerkingspartners, in overleg met je contactpersoon van het bureau van Het Begint met Taal.
  • Je komt zelf met nieuwe ideeën voor teksten en interviews die vanuit Het Begint met Taal aansluiten bij de actualiteit.

 

Ben jij de vrijwillige storyteller die wij zoeken? Jij:

  • hebt ervaring met schrijven, communicatie en storytelling.
  • hebt uitstekende sociale, communicatieve en redactionele vaardigheden.
  • beheerst de Nederlandse taal goed zowel in woord als geschrift.
  • vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.
  • wilt met jouw verhalen bijdragen aan een positieve beeldvorming rond taalcoaching als middel tot meer verbinding in Nederland.
  • hebt liefst zelf ervaring met taalcoaching (is een pré).
  • bent flexibel in tijd en inzet. Het gaat om gemiddeld 8 uur per maand.

 

Wat bieden wij?

Bij Het Begint met Taal werken we met een team van 4 medewerkers en ruim 20 vrijwilligers. We zijn vereerd dat zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen voor onze organisatie en ons doel. We bieden jou veel vrijheid en ruimte voor initiatief om mooie verhalen op te tekenen die impact hebben.

Ben je geïnteresseerd in deze functie van ongeveer 8 uur per maand? Stuur dan vóór 20 februari 2019 een mail naar info@hetbegintmettaal.nl o.v.v. vrijwilliger storyteller. Heb je vragen? Neem contact op met Elise Zomer op nummer 06-22428267.