Vacature e-coach (vrijwillig)

Ben jij een ervaren coach of mentor die graag (meer) maatschappelijke impact wil hebben? Heb jij ervaring met online coachingstrajecten of wil je hier graag meer over leren? Word dan e-coach bij Stichting Het Begint met Taal en draag bij aan meer verbinding in onze samenleving.

Het Begint met Taal

Meedoen begint met taal. Wij van landelijk platform Het Begint met Taal vinden dat het hier nog mooier wordt als alle 600.000 anderstaligen met een taalvraag in Nederland mee kunnen doen. Daarom versterken wij 165 taalvrijwilligersorganisaties op zo’n 386 locaties met het slim organiseren van taalcoaching. Want taalcoaching zorgt voor meer taalvaardigheid, zelfvertrouwen en contacten – en meer verbinding in onze samenleving. 

In dit netwerk zijn ruim 660 coördinatoren actief die taalcoaches begeleiden in hun taaltrajecten met anderstaligen. Voor deze coördinatoren hebben wij een e-coachingsprogramma ontwikkeld. Coördinatoren leren in een online traject hoe ze hun coachingsvaardigheden verbeteren om zo nog beter hun groep taalvrijwilligers te begeleiden. Wekelijks maken zij schriftelijke opdrachten waarop zij feedback krijgen van hun persoonlijke e-coach. Nu zijn wij op zoek naar nog meer enthousiaste e-coaches die als vrijwilliger in ons netwerk coördinatoren begeleiden, waardoor zij de kwaliteit van vrijwillige taalcoaching aan anderstaligen in Nederland vergroten. 

Wat ga je doen?

Je gaat coördinatoren coachen via het online e-coachingsplatform Pluform. Je gebruikt de schriftelijk opdrachten van Het Begint met Taal als basis om de coördinator te helpen bij zijn of haar coachingsvraag. Je kunt daarbij zonodig terugvallen op de hulp van een van onze al ervaren e-coaches.  Op op onze site lees je meer over e-coaching aan coördinatoren.

Wie ben jij? Jij:

 • bent professioneel bezig met coaching, mentoring, begeleiding of lesgeven;
 • hebt empathisch vermogen en kunt goed zelfstandig werken;
 • hebt affiniteit met online media/tools;
 • kunt kort en krachtig reageren en op een positieve wijze feedback geven (schriftelijk);
 • kunt mensen goed motiveren ‘op afstand’
 • hebt bij voorkeur ervaring met taalcoaching;
 • bent de komende 6 maanden minimaal 2-3 uur per week beschikbaar.

Wat levert het jou op?

 • Uitbreiding van je coachingsvaardigheden en -ervaring met online coaching;
 • Interessante coachingsmomenten met coördinatoren;
 • Contacten met andere e-coaches;
 • Actieve bijdrage aan betere (taal)ontmoetingen en daardoor meer verbinding in onze samenleving

Solliciteer

Ben je geïnteresseerd in deze veelzijdige vrijwilligersfunctie? Stuur je sollicitatie met curriculum vitae naar projectleider Esra van den Aker,  esra@hetbegintmettaal.nl. Voor vragen bel naar Esra 06-24395236.