Slim matchen, begeleiden en monitoren van taalkoppels, wie wil dat nu niet? Dat dachten de aanwezigen bij de lancering van de Tool voor Taalcoaching (ToTa) ook. Er is veel animo voor de tool bleek tijdens de lancering. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Zij gaan de komende weken als eersten aan de slag met de ToTa.

Heb je de webinar over de ToTa gemist? Geen zorgen, de opname van de webinar verschijnt binnenkort op het extranet. Ook verschijnt op ons extranet een supportdocument met antwoorden op veelgestelde vragen over de ToTa.

Wil je ook gebruik maken van de ToTa? Mail dan naar info@hetbegintmettaal.nl. Let op: Alleen aangesloten organisaties kunnen gebruik maken van de tool.

Vrijwilligers beter begeleiden

Taalvrijwilligers krijgen wekelijks tips, werkvormen en materiaal zodat ze weten hoe ze taalcoaching vorm kunnen geven. Dankzij die informatie gaan ze goed voorbereid van start. Het biedt extra ondersteuning naast bijvoorbeeld de ‘live’ trainingen en bijeenkomsten.

Monitoring van taalkoppels

Taalvrijwilligers en deelnemers kunnen hun taalcoachsessies zelf evalueren. Je ziet als coördinator in één oogopslag hoe het met de taalkoppels en groepjes gaat. Als het even niet zo lekker loopt, krijg je via het systeem een melding. Je kunt meteen contact opnemen met de vrijwilliger of anderstalige. Na afloop van een taalcoachtraject heb je een duidelijk overzicht van wat taalcoaching de anderstalige en de taalvrijwilliger heeft opgeleverd.

Efficiënter werken

Het systeem zorgt ervoor dat jouw administratieve lasten worden verlicht. Het aanmelden, registreren, koppelen en monitoren van taalvrijwilligers en anderstaligen gaat automatisch. Doe er je voordeel mee.