Taal & ToekomstVoor veel jonge nieuwkomers is het extra lastig om aan een stageplek of een baan te komen. Het programma Taal & Toekomst biedt jonge anderstaligen meer kansen om hun toekomstdromen waar te maken. Na de succesvolle pilot wordt dit programma nu landelijk uitgerold.

In Rotterdam, Veldhoven, Den Haag, Utrecht, Zoetermeer en Breda gaan ruim honderd jongeren hun Nederlands verbeteren, hun netwerk uitbreiden en dichterbij hun toekomstdroom komen. Ook doen nóg meer vrijwilligers zo een bijzonder taalcontact op. Uiteraard zijn er in Nederland nog veel meer jongeren die ook graag zouden profiteren van Taal & Toekomst.

Zijn er in jouw gemeente ook jongeren die willen meedoen om hun kansen voor de toekomst te vergroten?  En lijkt het je leuk om zelf een Taal & Toekomstproject op te zetten? Wij bieden een praktijkgerichte methodiek, workshops, trainingen en groepsbijeenkomsten, kennis en advies. Neem contact met ons op via info@hetbegintmettaal.nl, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden!

In LES, het tijdschrift voor NT2 en taal in het onderwijs, is in nummer 207 van oktober 2018 een uitgebreid artikel verschenen over Taal & Toekomst. De tekst van dit artikel kun je hier lezen.

Foto: Henk Leentvaar