Stem je ook op Taal & Toekomst?

Home/Nieuws/Stem je ook op Taal & Toekomst?

Stem je ook op Taal & Toekomst?

Het is voor jonge nieuwkomers moeilijk om hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijs en de arbeidsmarkt. Taalvrijwilligers van Taal & Toekomst ondersteunen hen hierbij. Hierdoor verbeteren zij hun taal en toekomstkansen. Wil je ook meer jongeren de kans bieden om mee te doen aan dit unieke project?  Stem op Taal & Toekomst voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’!

Waarom is dit project zo bijzonder?

Tijdens een Taal & Toekomsttraject wordt een jongere gekoppeld aan een taalvrijwilliger. Samen oefenen zij de Nederlandse taal en spelen zij in op de leervraag van de jongere rondom stage, studie of werk. Daarnaast doet de jongere relevante vaardigheden op en bouwt aan zijn netwerk tijdens groepsbijeenkomsten. Op die manier helpt het project jonge nieuwkomers met:

  • taalvaardigheid (taal voor op school, op werk en online);
  • presentatievaardigheden (soft skills voor op school, werk en stage);
  • sollicitatievaardigheden (gespreksvaardigheden tijdens een sollicitatie of videopitch);
  • vergroten van hun netwerk (zowel fysiek als online).

De resultaten van de pilot waren veelbelovend: al 50 enthousiaste taalkoppels zijn aan de slag gegaan in vier gemeenten. Op meerdere plekken in Nederland willen koppels graag aan de slag.

Taal & Toekomst doet mee aan ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Taal & Toekomst maakt kans op de juryprijs van € 5000,- en de publieksprijs van € 2000,- in de categorie landelijke projecten. Wil je ook meer jongeren de kans bieden om mee te doen aan dit unieke project? Steun ons dan door hier te stemmen. Stemmen kan tot en met 30 januari 2018.

Het Begint met Taal heeft het programma Taal & Toekomst geïnitieerd. Vier taalvrijwilligersorganisaties hebben het project uitgevoerd: Taal doet meer, Stichting Piëzo, Gilde SamenSpraak Leiden en Bibliotheek Oostland.

Ik stem!
13 december 2017|Nieuws|