Schrijfworkshop Werven op Waarden

In Nederland wonen tal van anderstaligen die de taal beter willen leren spreken en op zoek zijn naar een taalcoach. De roep om meer taalvrijwilligers is dan ook groot. Maar hoe werf je (nieuwe typen) vrijwilligers? Welke motivatie hebben zij? Hoe kun je hierop inspelen in je werving?

Online schrijfsessies

sessie 1 – 15 juni & sessie 2 – 6 juli 2021, 14.30 tot 15.30 uur (LET OP! Data zijn gewijzigd)

Tijdens deze online schrijfsessies ga je aan de slag met je eigen wervingsteksten, zodat je werving verbetert. Je neemt deel aan 2 online sessies en tussendoor maak je een opdracht. Tijdens de eerste sessie krijg je informatie over hoe je een zorgvuldige analyse maakt van je huidige wervingsteksten. Op basis van welke waarden werf je nu? Welke strategie ligt hieraan ten grondslag? Je krijgt een opdracht mee waaraan je de komende weken gaat werken. Tijdens de tweede sessie bespreken we de opdrachten en krijg je tips van je collega-coördinatoren. Tot slot gaan we in op de implementatie en hoe je op een slimme manier kunt monitoren wat wel en niet werkt, zodat je werving van nieuwe vrijwilligers (nog) beter gaat!

Aanmelden

Voorwaarde voor het aanmelden voor de schrijfsessies is dat je bekend bent met onze handreiking Werven op Waarden.

Deelname is gratis. Je ontvangt een week van tevoren een bevestiging van je deelname per e-mail. Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze workshop volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Schrijfsessies WoW 15 juni & 6 juli