Stichting Les organiseert dit schooljaar de vijfde editie van de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in Nederland en Vlaanderen. Doel van de prijs is anderstalige volwassenen en jongeren aan te moedigen tot vrij en creatief schrijven.

Vanaf deze week kunnen NT2-leerders via hun docent een verhaal of gedicht insturen naar het mailadres dat op de website staat. De docent kan de tekst(en) uiterlijk 26 januari 2020 opsturen, samen met het aanmeldformulier.

Hoe werkt de NT2-schrijfwedstrijd?

NT2-docenten moedigen hun cursisten of leerlingen aan om een tekst in te sturen. De opdracht: maak en gedicht of verhaal van maximaal 500 woorden onder het motto: Wat nog komen gaat …

Het motto wil NT2-leerders inspireren om te schrijven over de toekomst, dichtbij of ver weg; over spannende nieuwe vooruitzichten of juist over wat onzeker is, of boos of angstig maakt.

Drie categorieën winnaars

De Schrijfprijs kent drie categorieën en per categorie twee winnaars, een volwassene en een jongere. De jongeren zijn leerlingen van de Internationale Schakelklassen (ISK) in Nederland of van de Vlaamse Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers (OKAN). Dit zijn de categorieën:

  • schrijvers op Alfa B/C-niveau
  • schrijvers op niveau A1-A2
  • schrijvers op niveau B1-B2

De prijs?

De prijs is, naast eeuwige roem, een cheque van € 250,-.
De teksten van de winnaars worden opgenomen in Les 214 (juni 2020) én worden gepubliceerd in een mooi boekje.

Data

Insturen teksten: vanaf maandag 9 september tot uiterlijk zondag 26 januari 2020
Op vrijdag 5 juni 2020 is de feestelijke prijsuitreiking in Antwerpen. Voor meer informatie: www.schrijfprijsnt2.org

De Schrijfprijs NT2 wordt mogelijk gemaakt door sponsoren Nederlandse Taalunie, Boom uitgevers Amsterdam en Atlas, integratie en inburgering Antwerpen.