In de week van de alfabetisering is Het Begint met Taal gestart met de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?‘. De campagne heeft als doel om taalcoaches en coördinatoren te werven. Naar aanleiding van de campagne zat Eline Dragt van Het Begint met Taal gisteren bij radio RTV Utrecht in de uitzending.

Eline Dragt vertelde op de radio over haar ervaringen als taalcoach, en waarom er meer taalcoaches en coördinatoren nodig zijn voor de 600.000 anderstaligen die onvoldoende kunnen meedoen. Je hoort het hier terug:

Waarom de campagne?

Meedoen in de samenleving begint met taal. Om de taal te kunnen spreken en oefenen heb je andere mensen nodig. Daarom vragen de anderstaligen in de wervingsfilmpjes: Wil jij met mij in gesprek? Taalcoaching zorgt ervoor dat anderstaligen hun taal verbeteren, meer zelfvertrouwen krijgen en sneller meedoen. Er ontstaan waardevolle contacten en bijzondere ontmoetingen tussen taalcoaches en anderstaligen.

Bekijk de video’s en deel de campagne www.wiljijmetmijingesprek.nl met je netwerk: op naar meer taalcoaches en coördinatoren!