Taalcoaching voor anderstaligen die nog niet (veel) naar school zijn geweest: hoe pak je dat aan? Wat werkt? Waar moet je rekening mee houden? En hoe kun je dat op afstand doen? Op deze vragen krijg je antwoord in de online training van maandag 1 maart van 15:00 – 17:00 uur. Je leert over natuurlijke taalverwerving, impliciet leren en het belang van een goede relatie en een concrete context.

Inhoud

In deze training krijg je informatie over hoe je taalvrijwilligers handvatten kunt geven op het gebied van taalcoaching aan praktijkleerders. Er wordt ingespeeld op de aanpak, wat wel werkt en waar de taalcoach rekening mee moet houden. Ook worden er tips gegeven over hoe de taalvrijwilliger online aan de slag kan gaan met de deelnemer. Tijdens de training zal er ook worden ingespeeld op natuurlijke taalverwerving, impliciet leren en het belang van een goede relatie en een concrete context.

Opbrengst van de training

Na deze training kun je als coördinator je taalvrijwilligers handvatten bieden om (online) op een praktische manier aan de slag te gaan met deelnemers die nog niet (veel) naar school zijn geweest.

Datum en tijd

De training vindt plaats op maandag 1 maart van 15:00 – 17:00 uur via Zoom for Education.

Voor wie?

Deze training is geschikt (en gratis) voor coördinatoren. Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

De trainers

De training zal worden verzorgd door Annemarie Nuwenhoud en Sylvia de Groot Heupner.

Annemarie (MA NT2) is coördinator van VU-NT2 Expert (leermiddelenontwikkeling alle taal- en opleidingsniveaus) en opleider op het gebied  van interculturele communicatie en Alfabetiseringsonderwijs. Annemarie is o.a. ontwikkelaar  van de ‘Mijn Plan’-aanpak, auteur van Interculturele communicatie in de NT2-les (Coutinho,  2018) en redacteur van het Tijdschift Les.  

Sylvia de Groot Heupner directeur van stichting Het Begint met Taal en NT2 docent.

Aanmelden

Let op! Voor deze training kun je niet deelnemen via extranet maar werken we met Zoom for Education, zodat we ook online in groepjes uit kunnen wisselen. Je krijgt de link en inloggegevens een dag van tevoren toegestuurd.

Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen aan de training. Meld je snel aan!

Praktijkleerders 1 maart