Online coördinatorentraining Taalcoaching voor praktijkleerders(laaggeletterden) (6 december 2023, 13.00-16.00)

.

Taalcoaching voor anderstaligen die nog niet (veel) naar school zijn geweest: hoe pak je dat aan? Wat werkt? Waar moet je rekening mee houden? En hoe kun je dat op afstand doen? Op deze vragen krijg je als coördinator antwoord in de online training 'Taalcoaching voor praktijkleerders'. Je leert over natuurlijke taalverwerving, impliciet leren en het belang van een goede relatie en een concrete context. Met deze kennis kun je taalvrijwilligers handvatten bieden.


Tijdens de training

In deze online training krijg je informatie over hoe je taalvrijwilligers handvatten kunt geven op het gebied van taalcoaching aan praktijkleerders. Er wordt ingespeeld op de aanpak, wat werkt en waar de taalcoach rekening mee moet houden. Ook worden er tips gegeven over hoe de taalvrijwilliger online aan de slag kan gaan met de deelnemer. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan natuurlijke taalverwerving, impliciet leren en het belang van een goede relatie en een concrete context.


Na de training

Na deze training kun je als coördinator je taalvrijwilligers handvatten bieden om (online) op een praktische manier aan de slag te gaan met deelnemers die nog niet (veel) naar school zijn geweest.


Wanneer

De training vindt plaats op woensdag 6 december van 13:00 - 16:00 uur via Zoom for Education.


Voor wie

Deze training is geschikt (en gratis) voor coördinatoren. Let op: Alleen coördinatoren van bij Het Begint met Taal aangesloten organisaties kunnen deze training volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten.


Aanmelden

Meld je aan in het blauwe kader op deze pagina. 

Interessant? Meld je direct aan.
Let op:  alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze online training volgen.

20231206 Taalcoaching voor praktijkleerders

De online training wordt gegeven door Annemarie Nuwehoud.


Annemarie is coördinator van VU-NT2 Expert en opleider op het gebied van Interculturele communicatie en Alfabetiseringsonderwijs. Daarnaast is ze redacteur van Tijdschrift Les. Annemarie is auteur van Interculturele communicatie in de NT2-les (Coutinho, 2018). Ook schreef zij Basisboek Alfa NT2 (Coutinho, 2021), dat gaat over praktijkleerders en alfabetisering.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.