Online coördinatorentraining Tweedetaalverwerving en basisvaardigheden (31 januari 2024, 9u30-12u30)

.

Hoe werkt tweedetaalverwerving en wat zijn basisvaardigheden eigenlijk? Waarom is het belangrijk dat vrijwilligers vooral oefenen met spreken in de praktijk en hoe kunnen ze dat dan doen? Als coördinator is het handig om de basisprincipes hiervan te begrijpen.  Dit helpt je o.a. in het bepalen van je aanbod, het ondersteunen van vrijwilligers en in de keuze van oefenmateriaal.

Tijdens de training

We kijken samen naar de vaardigheden die we samen basisvaardigheden noemen: taal, digitale vaardigheden en rekenen/gecijferdheid. Welke behoefte hebben je deelnemers en welke keuzes maak jij hierin? Vervolgens zoomen we in op tweedetaalverwerving en in het bijzonder spreken en woordenschat. Wat is de kracht van taalcoaching en waarom is het zo belangrijk om te focussen op het oefenen van spreken in een betekenisvolle context? Hoe adviseer je je vrijwilligers over hoe zij invulling kunnen geven aan hun taalcoaching? We kijken tot slot samen naar geschikte taalcoachmaterialen.

Na de training

Als coördinator weet je wat basisvaardigheden zijn en wat de basisprincipes zijn van tweedetaalverwerving. Je begrijpt de rol en kracht van taalcoaching naast formele taalles en kunt dit overdragen op je vrijwilligers. Je weet waarom het goed is om te focussen op het oefenen van spreken in een betekenisvolle context, steeds luisterend naar de behoefte van de deelnemer. Je weet welke taalcoachmaterialen je hiervoor kan inzetten.

Voor wie

In principe is de training alleen voor coördinatoren van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de training te volgen; neem dan eerst contact met ons op (info@hetbegintmettaal.nl of 030-2422841) en we vertellen je alles over aansluiten bij Het Begint met Taal.

Datum en tijd

De training vindt online plaats op woensdag 31 januari 2024 van 9:30 t/m 12.30 via Zoom.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de training ontvang je de handreiking ‘Achtergrondinformatie over tweedetaalverwerving’ van Stichting Het Begint met Taal per mail. Zou je de handreiking voor de training kunnen lezen? Dan halen we het meest uit de bijeenkomst!

Aanmelden

Meld je in het blauwe kader aan voor de training. Een week voor de training ontvang je een bevestigingsmail.

Interessant? Meld je direct aan:

Let op: alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training volgen. 

20240131 Cotraining Tweedetaalverwerving en basisvaardigheden

De training wordt gegeven door:


Manouk van den Brink is adviseur bij het ITTA, kennisinstituut voor taalontwikkeling.


Ze heeft een achtergrond in interculturele communicatie en heeft ervaring met verschillende takken in het onderwijs. Ze werkte onder meer op de thema’s meertaligheid in het primair en voortgezet onderwijs, taal en ouderbetrokkenheid en basisvaardigheden voor volwassenen.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.