Humanitas Amsterdam- Ilvy Njiokiktjien

Op 4 mei 2017 lanceert Humanitas gratis online trainingen voor vrijwilligers. Een deel van het Humanitas trainingsaanbod wordt nu gratis online beschikbaar. Zo kan iedereen er gebruik van maken. Want hoe beter vrijwilligers worden toegerust, hoe beter zij mensen kunnen helpen.

Vrijwilligers worden steeds vaker ingezet bij mensen in een kwetsbare situatie. Zo ook bij kwetsbare migranten, bij wie een taalachterstand vaak een rol speelt in hun situatie. Daarom zetten 11.000 taalcoaches zich wekelijks in om migranten te ondersteunen bij het leren van de taal. Daardoor groeit niet alleen hun taalkennis maar ook hun netwerk en zelfvertrouwen. Met al deze taalcoaches en andere vrijwilligers wil Humanitas haar trainingen delen. Vanaf 4 mei zijn 6 trainingen gratis te volgen via haar website. Dit wordt 4 mei feestelijk gelanceerd. Tijdens de lancering wordt aandacht besteed aan de inhoud en het gebruik van de trainingen. Er wordt uitgelegd hoe de trainingen zowel op zichzelf staand als in een programma ingezet kunnen worden. De trainingen kunnen bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met de online trainingen van Het Begint met Taal.

Deze online trainingen van Humanitas worden gratis beschikbaar:

  • Netwerken versterken
  • Omgaan met emoties
  • Versterkende gesprekken
  • Grenzen stellen
  • Empowerment
  • Begeleiden van vrijwilligers

De online trainingen bieden inzicht in hoe je mensen zelfvertrouwen geeft. Zodat zij het geloof in het eigen kunnen weer terugkrijgen. Daarnaast geven de trainingen aandacht aan de rol en de grenzen van de vrijwilliger. Doe er je voordeel mee!

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Iedereen is van harte welkom bij de lancering. De lancering vindt plaats op donderdag 4 mei 2017 van 15:30 tot 17:00 uur. De lancering is op de Sarphatistraat 4, 1017 WS Amsterdam. Aanmelden doe je door te mailen naar humanitasacademie@humanitas.nl. Meer informatie over de Humanitas Academie vind je hier.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in online trainingen! Dan zijn de gratis webinars en e-learning van Het Begint met Taal vast ook wat voor jou. De webinars geven je handige tools voor vrijwillige taalcoaching. Zo ben jij extra effectief als taalcoach!

De ontwikkeling van de openbare trainingen van Humanitas is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van VSBfonds.