Geniet van de herfst en ga erop uit met je anderstalige met ‘Taal in de Praktijk’! Na de succesvolle methode SpreekTaal brengt Het Begint met Taal een nieuwe praktische methodiek uit: Taal in de Praktijk. Het materiaal is voor anderstaligen die nog maar weinig Nederlands spreken. Bij onze 171 lokale partnerorganisaties vallen er binnenkort een aantal exemplaren op de mat.

Het is belangrijk om te oefenen in de praktijk. Maar hoe doe je dat: oefenen op straat, zonder methode of boek? Hoe stimuleer je de anderstalige om op iemand af te stappen en een gesprek aan te knopen? En hoe bereid je een opdracht voor? Om taalvrijwilligers hierbij te ondersteunen hebben wij Taal in de Praktijk ontwikkeld.

Taal in de Praktijk helpt taalcoaches bij het bedenken van doeltreffende praktijksituaties om de taal te oefenen. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat anderstaligen Nederlands effectief kunnen oefenen in de praktijk.

Het boekje kan zowel voor een-op-een taalcoaching als taalcoaching in groepen gebruikt worden. In het boekje staan een aantal praktijkopdrachten uitgewerkt en worden veel voorbeelden genoemd ter inspiratie. Ervaren taalcoaches hebben de methode getest. Met Taal in de Praktijk ontdekken taalcoaches en anderstaligen hoe leuk en zinvol het is om er samen op uit te gaan. Dus: de deur uit en de straat op!

Webinar op 15 november

Om kennis te maken met alle mogelijkheden die Taal in de Praktijk biedt, organiseren we voor taalcoaches en coördinatoren van partnerorganisaties op 15 november van 19:00 tot 20:00 uur de webinar Taal in de praktijk. Je leest hier meer over de webinar. Je kunt je aanmelden via het extranet, je coördinator heeft de inloggegevens.

Bestellen

Taal in de Praktijk is alleen te bestellen door partnerorganisaties via het extranet. Check hier of je al partner bent en lees hier wat het oplevert. Partnerorganisaties krijgen binnenkort een aantal exemplaren toegestuurd. Indien zij er meer willen, kunnen ze een bestelling plaatsen via het extranet vóór 30 november 2017. Je ontvangt de bestellingen zo snel mogelijk daarna. Bestellingen na die datum worden in het nieuwe jaar verstuurd. 

De prijzen*

stuks pakketprijs stukprijs
1 € 7,50 € 7,50
10 € 60,- € 6,-
25 € 125,- € 5,-
50 € 175,- € 3,50
100 €275,- € 2,75

* Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Taal in de Praktijk is ontstaan uit een samenwerking tussen Het Begint met Taal, Bureau BinnenBoord en Humanitas Utrecht.