Geef je taalcoaching aan een groepje anderstaligen of ga je dat doen? Ben je op zoek naar tips hoe je dit aanpakt? Volg dan de webinar Taalcoaching in groepen op dinsdag 24 november 2020 van 13:00 tot 14:00 uur.

Wat is taalcoaching in groepen?

Leren van elkaar en met elkaar! Bij Taalcoaching in groepen komt een vaste groep anderstaligen onder leiding van een of meer vrijwilligers wekelijks samen om op een interactieve manier het Nederlands te oefenen. Het tegelijkertijd begeleiden van een aantal anderstaligen biedt veel voordelen. Zo kun je samen rollenspellen doen en met en van elkaar leren. Het geeft echter ook uitdagingen want er zijn bijvoorbeeld altijd niveauverschillen.

Opbrengst van de webinar

In de webinar krijg je tips, handvatten en suggesties over hoe je Taalcoaching in groepen opzet en invulling geeft aan de bijeenkomsten. Na het volgen van de webinar kun je enthousiast en goed voorbereid aan de slag en help je meerdere gemotiveerde anderstaligen verder!

Inhoud van de training

De webinar Taalcoaching in groepen geeft jou een goed beeld van wat taalcoaching in groepen inhoudt en wat je als taalcoach kunt doen. Tijdens de webinar komt het volgende aan bod:

  • Wat is taalcoaching in groepen?
  • Waarom taalcoaching in groepen?
  • Inzet van actieve werkvormen
  • Best practices van taalcoaching in groepen

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor taalcoaches die taalcoaching geven aan groepjes anderstaligen of dit gaan doen.

De trainer

De webinar wordt gegeven door Rachel Zuilhof. Rachel is NT2-docent en werkt bij de Vrije universiteit in Amsterdam. Ze verzorgt daarnaast workshops activerende didactiek en interculturele competenties.

Dag en tijd

De webinar vindt plaats op dinsdag 24 november 2020 van 13:00 tot 14:00 uur.

Aanmelden

Alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.
Meld je aan via het extranet.  Je coördinator heeft de inloggegevens.

Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.