Nieuwkomers die de Nederlandse taal leren hebben hun eigen culturele achtergrond en communicatiestijl; die heb jijzelf trouwens ook. Na deze webinar weet jij wat interculturele competenties zijn. Ook weet je hoe je jouw interculturele competenties en die van jouw maatje(s) kunt versterken. Je krijgt uitleg over waarom er culturele misverstanden kunnen ontstaan en hoe je hiermee het beste kunt omgaan. De webinar is op woensdag 19 mei van 13.00 tot 14.00 uur. Meld je nu direct aan!

Inhoud

In de webinar krijg je informatie en opdrachten rondom cultuur en interculturele communicatie. Hierdoor word jij je meer bewust van interculturele competenties, culturele verschillen en de invloed daarvan op je oefenpraktijk.
De workshop is bedoeld voor taalvrijwilligers die meer willen weten over het omgaan met culturele misverstanden en hiervoor handvatten willen krijgen. Je reflecteert daarbij ook op je eigen aanpak.

Voorbereiding

Tijdens de webinar kun je eigen ervaringen inbrengen. Denk hierbij aan eventuele misverstanden die naar jouw idee ontstaan zijn door culturele verschillen (verbaal of non-verbaal). De trainer probeert in te gaan op jouw voorbeelden.

De trainer

Rachel Zuilhof is werkzaam bij de afdeling VU-NT2 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze werkt als docent Nederlands als tweede taal, assessor NT2 en als trainer Interculturele communicatie. Als antropoloog en socioloog heeft ze onderzoek gedaan en gewerkt in Noord-Marokko en Kameroen.

Aanmelden

Alleen taalcoaches en coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze webinar volgen.
Meld je aan via het extranet. Je coördinator heeft de inloggegevens.

Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Webinar terugkijken?

We nemen webinars doorgaans niet op, omdat we het graag interactief houden. Voor de webinar Taalcoaching op afstand maakten we een uitzondering. Wil je deze terugkijken? Zie hier de opname van Taalcoaching op afstand.