De ontwikkeling van de e-learning staat nooit stil bij het Begint met Taal. We hebben een nieuw filmpje én een filmpje ondertiteld in het Engels. Het gaat om de filmpjes ‘Taal leren in fases’ en ‘Taalcoaching in de praktijk.’ Bekijk de filmpjes hier.

Het filmpje ‘Taal leren in fases’ is nieuw en gaat over het ABCD-model. Het model is geschikt voor alle taalniveaus. Het is dé manier om een nieuwe taal aan te leren. Eerst bied je de woorden aan via A-oefeningen, vervolgens in B-oefeningen, etc. etc. Dit doe je bij ieder nieuw woord of bij iedere nieuwe zin. Door de woorden per fase via verschillende soorten oefeningen aan te bieden, blijven ze beter hangen. De anderstalige kan de geleerde woorden dan zelf actief gebruiken. Hoe je het ABCD-model precies gebruikt, zie je in de e-learning.

Ook hebben wij sinds kort het filmpje ‘Taalcoaching in de praktijk’ ondertiteld in het Engels. In deze e-learning krijg je tips en instructies om het leerdoel van de anderstalige(n) vast te stellen. Het is belangrijk om er achter te komen wat iemand uiteindelijk met het geleerde Nederlands wil doen. Dan kun je daar tijdens de taalcoaching op aansluiten. Zo is de taalcoaching het meest effectief en praktisch. Je ziet het filmpje hier.

Meer e-learning

Naast bovengenoemde filmpjes hebben wij meer e-learningfilmpjes. De e-elearning behandelt verschillende onderwerpen zoals de kennismaking met ‘jouw’ anderstalige(n), verschillende werkvormen en hoe om te gaan met niveauverschillen. De e-learning is gratis en laagdrempelig. Zo bereid je je voor op een waardevolle taalontmoeting!

Online leren: e-coaching en webinars

Houd jij van online leren? Dat komt goed uit! Het Begint met Taal organiseert webinars en een e-coachingtraject.

We organiseren webinars over het toepassen van verschillende werkvormen; het werken met SpreekTaal; begeleiding bij de uitspraak van het Nederlands; en begeleiding bij de inburgering. Geef je alvast op zodat je verzekerd ben van een plekje. Voordat de webinar begint ontvang je een herinnering zodat je de webinar niet mist. De webinars die in de planning staan vind je hier.

De e-coaching is nog een pilot, de methode gaan wij landelijk uitrollen na het einde van het project. Ben je geïnteresseerd in de uitrol? Laat dan hier je gegevens achter.