voor niet-statushouders

Home/voor niet-statushouders

Goed materiaal is belangrijk voor effectieve taalcoaching aan niet-statushouders. Door de jarenlange ervaring van taalcoachorganisaties is er veel praktijkgericht materiaal beschikbaar. Wij verzamelen dit materiaal en maken dit landelijk beschikbaar. Hierdoor kun je gelijk aan de slag en zorg je ervoor dat anderstaligen sneller meedoen in onze samenleving.

Niet-statushouders

Niet-statushouders (vluchtelingen zonder status) mogen officieel nog niet inburgeren. Pas als je als vluchteling een verblijfsvergunning krijgt word je inburgeringsplichtig. Meer informatie over de inburgering vind je hier. Zelfstudiemateriaal vind je op deze pagina. Ons materiaal voor vrijwilligers, zoals SpreekTaal, het handboek en Taalwerkplan, is ook te gebruiken voor niet-statushouders.

Taalkit DUTCH

De Taalkit DUTCH is lesmateriaal voor vluchtelingen zonder status (niet-statushouders) en vrijwilligers die hen taalondersteuning geven. Taalkit DUTCH is een methodiek ontwikkeld door CINOP en ETV. Het materiaal bestaat uit een handleiding voor vrijwilligers, materiaal voor de deelnemer en richtlijnen voor een aanpak van 20 weken.Bekijk hier de site met materiaal. Met het online gedeelte kan de vluchteling zelfstandig oefenen. Het is te vinden op Oefenen.nl in de vorm van de leerroute Welcome. Via de bibliotheek kunnen vluchtelingen een gratis licentie aanvragen voor de leerroute.

CINOP biedt vrijwilligers die zijn aangesloten bij Het Begint met Taal trainingen aan over hoe je kunt werken met de Taalkit DUTCH. Zie hier een overzicht van de ingeplande trainingen.

Vrouw gebruikt Spreektaal