De vernieuwde buurtmonitor integratie (www.buurtintegratie.nl) is gepubliceerd, meldde KIS. De buurtmonitor geeft de stand van integratie weer op verschillende niveaus en aan de hand van verschillende thema’s. De monitor is een bron van bruikbare informatie voor taalcoachorganisaties bijvoorbeeld in gesprekken met de gemeente of voor beleidsplannen.

Deze week is de vernieuwde buurtmonitor integratie (www.buurtintegratie.nl) gepubliceerd. Deze Buurtmonitor geeft de stand van de integratie weer op nationaal, gemeentelijk en buurtniveau. De monitor doet dit aan de hand van de volgende thema’s:

  • Demografie
  • Onderwijs
  • Arbeid & Inkomen
  • Wonen & Woonomgeving
  • Zorg & Welzijn
  • Criminaliteit

De monitor is een bron van bruikbare informatie. Taalcoachorganisaties kunnen aan de hand van de gegevens inspelen op bepaalde ontwikkelingen in hun gemeente. Daarnaast kunnen zij de data gebruiken in gesprekken met de gemeente of andere partners. Ook kan de monitor de nodige achtergrondinformatie geven. Tot slot is het ook gewoon erg interessant om te zien hoe het staat met de integratie in jouw woonplaats!

Met de buurtmonitor kun je verschillende gebieden en perioden vergelijken. Op die manier zie je de ontwikkelingen op het gebied van integratie door de jaren heen. De informatie kan op verschillende manieren inzichtelijk worden gemaakt (tabellen, grafieken, kaarten). Dit is bovendien in verschillende bestandsformaten te downloaden (Word, Excel, pdf, etc).

Bron: Kennisplatform Integratie & Samenleving