fbpx

Op zoek naar testers Gezonde Taal!

Home/Op zoek naar testers Gezonde Taal!

Op zoek naar testers Gezonde Taal!

Het Begint met Taal is op zoek naar taalcoaches die de nieuwe methodiek Gezonde Taal! willen testen. Ben jij taalcoach en wil jij in juli een gezond thema behandelen tijdens je taalontmoetingen? Meld je dan aan vóór 25 juni. Je ontvangt Gezond thema “Gezond eten en bewegen” en kunt meteen aan de slag!

Gezonde Taal! is een nieuwe methodiek voor taalcoaches die één op één of in groepen werken. De methodiek is ontwikkeld door Taal doet meer in Utrecht en wordt landelijk uitgerold door Het Begint met Taal. Het materiaal behandelt verschillende thema’s rond gezondheid. Gezondheid is een belangrijk thema voor iedereen. Migranten hebben door taalachterstand vaak moeite om informatie te begrijpen die voor hun gezondheid wel belangrijk is. Taalcoaching over gezondheid heeft daarom een positief effect op zowel taal- als gezondheidsvaardigheden. Het eerste thema, Gezond Eten & Bewegen, gaan we deze zomer testen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste taalcoaches die hier in juli mee aan de slag willen en feedback willen geven.

Gezonde Taal! wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Op de nationale zorgvernieuwingsdag werd bekendgemaakt dat Taal doet meer, Bibliotheek Utrecht, Ladyfit en Het Begint met Taal, de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 hebben gewonnen. Uit 161 inzendingen is het gezamenlijke project Gezonde Taal! als winnaar gekozen. Met de prijs van 75.000 euro kan het project landelijk uitgerold worden. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

Ik wil meedoen!

Mooi! Vul snel het contactformulier in en je krijgt de informatie toegestuurd. Check van tevoren wel even of je voldoet aan de eisen: je begeleidt één of meerdere oudere migranten met taalniveau A2 of hoger én je geeft in de 3 weken na 27 juni gewoon taalcoaching. Als je je hebt aangemeld mailen we je 27 juni het materiaal en de testvragen toe. We ontvangen je feedback graag retour vóór 17 juli zodat we het kunnen verwerken. Daarna kunnen we het uitrollen door het hele land! Let op: alleen taalcoaches van aangesloten organisaties kunnen meedoen. Check hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

 

Go to Top