Bijeenkomst Het Begint met Taal

Kom naar de Meetup op 19 september in Utrecht over taalcoaching en de inburgering. In zijn brief van 15 februari j.l. schrijft Minister Koolmees, dat gemeentes bij de invulling van het Persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP) deelname aan taalmaatjestrajecten kunnen overwegen. Hoe kun je je als taalcoachorganisatie voorbereiden op deze nieuwe wet? Welke kansen zijn er voor jou als vrijwilligersorganisatie?

Programma

Op praktische wijze gaan we aan de slag met een plan van aanpak, jouw boodschap en hoe je dit kunt overbrengen. Doelstelling van de bijeenkomsten is dat je na afloop concrete plannen hebt om aan de slag te gaan.

Tijdens de Meetup is er ook de tijd om lokale mooie voorbeelden uit te wisselen. Heb jij een succesvol project of idee dat je graag met je collega’s deelt? Dan kun je hiervoor een ‘pitch’ van 5 minuten doen. We ruimen graag tijd voor jouw pitch in ons programma in.

Je kunt ook deelnemen aan een workshop over een van de volgende onderwerpen:
– nieuwe typen vrijwilligers werven
– samenwerken met bedrijven: praktische tips
– Tool voor Taalcoaching: demonstratie en ervaringen

Aanmelden

Meld je hier aan voor de regiobijeenkomst op donderdag 19 september in Utrecht van 10.00 tot 15.30 uur. met een heerlijke lunch voor jullie. Geef ook aan, welke workshop jouw voorkeur heeft en of je een 5-minutenpitch wilt doen. Een week voor de meetup ontvang je een bevestiging met het adres van de locatie.

De meetup is bedoeld voor coördinatoren of bestuursleden van vrijwilligersorganisaties (dus niet voor taalvrijwilligers). Per organisatie kunnen zich maximaal 2 coördinatoren/bestuursleden aanmelden. Voor taalcoachorganisaties aangesloten bij Het Begint met Taal zijn er geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten.

Meld je snel aan; vol is vol!

We zien je graag tijdens één van de Meetups: de andere data en locaties zijn: