meetup nieuwe inburgeringswet

Kom naar een Meetup over de nieuwe inburgeringswet en taalcoaching! In zijn brief van 15 februari j.l. schrijft Minister Koolmees dat gemeentes bij de invulling van het Persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP) deelname aan taalmaatjestrajecten kunnen overwegen. Hoe kun je je als taalcoachorganisatie voorbereiden op deze nieuwe wet?

Programma

Op praktische wijze gaan we aan de slag met een plan van aanpak, jouw boodschap en hoe je dit kunt overbrengen. Doelstelling van de bijeenkomsten is dat je na afloop concrete plannen hebt om aan de slag te gaan.

Je kunt tijdens een Meetup verder deelnemen aan een workshop over een van de volgende onderwerpen:
– nieuwe typen vrijwilligers werven
– samenwerken met bedrijven: praktische tips
– Tool voor Taalcoaching: demonstratie en ervaringen

Tijdens de Meetup’s is er ook de tijd om lokale mooie voorbeelden uit te wisselen. Heb jij een succesvol project of idee dat je graag met je collega’s deelt? Dan kun je hiervoor een ‘pitch’ van 5 minuten doen. We ruimen graag tijd voor jouw pitch in ons programma in.

De Meetup’s zijn bedoeld voor coördinatoren of bestuursleden van vrijwilligersorganisaties (dus niet voor taalvrijwilligers).

Meld je aan

We organiseren Meetup’s in Den Haag, Groningen, Utrecht en Eindhoven. Meld je snel aan voor een Meetup in jouw regio, inclusief heerlijke lunch! Geef meteen aan welke workshop jouw voorkeur heeft en of je een 5-minutenpitch wilt doen. Een week voor de Meetup ontvang je een bevestiging met het adres van de locatie.

Per organisatie kunnen zich maximaal 2 coördinatoren/bestuursleden aanmelden. Voor taalcoachorganisaties aangesloten bij Het Begint met Taal zijn er geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten.

Meld je snel aan; vol is vol!

maandag 24 juni, Den Haag

donderdag 27 juni, Eindhoven

maandag 16 september, Groningen

donderdag 19 september, Utrecht