Materiaal

Home/Materiaal

Goed materiaal is belangrijk voor effectieve taalcoaching. Door de jarenlange ervaring van taalcoachorganisaties is er veel praktijkgericht materiaal beschikbaar. Wij verzamelen dit en maken dit landelijk beschikbaar. Ook verzamelen we materiaal van samenwerkingspartners. Hierdoor kun je gelijk aan de slag en zorg je ervoor dat anderstaligen sneller meedoen in onze samenleving.

Selectie van materiaal

Binnen ons netwerk is veel materiaal beschikbaar voor taalcoaching. Daarnaast zijn er tal van boeken, websites en apps ontwikkeld voor anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren. Wij hebben een verzameling gemaakt van het materiaal dat wij hebben ontwikkeld en verzameld voor coördinatoren, vrijwilligers en anderstaligen.

 • E-learning voor vrijwilligers
  Met de e-learning ga je voorbereid aan de slag te gaan met taalcoaching. De e-learning biedt 10 instructiefilmpjes met opdrachten, tips en achtergrondinformatie. Filmpje 1 t/m 5 gaan over een-op-een taalcoaching, filmpje 6 t/m 10 over taalcoaching in groepjes. Thema’s die aan bod komen zijn: taaldoel vaststellen, actieve werkvormen, niveauverschillen, dilemma’s en nog veel meer.
 • SpreekTaal
  SpreekTaal is een methode voor taalcoaching. Het is bedoeld voor vrijwilligers die anderstaligen (van niveau 0 tot A2) ondersteunen bij het beter Nederlands leren spreken. Het materiaal is laagdrempelig, eenvoudig te gebruiken en uitgebreid getest in de praktijk.
 • Materiaal voor coördinatoren
  Goed materiaal voor coördinatoren is belangrijk voor effectieve taalcoaching. Door de jarenlange ervaring van taalcoachorganisaties is er veel praktijkgericht materiaal beschikbaar. Wij verzamelen dit materiaal en maken dit landelijk beschikbaar. Zo hebben we een handboek voor coördinatoren, handreikingen over wet-en regelgeving en methodiekbeschrijvingen.
 • Materiaal voor vrijwilligers
  Goed materiaal voor vrijwilligers is belangrijk voor effectieve taalcoaching. Door de jarenlange ervaring van taalcoachorganisaties is er veel praktijkgericht materiaal beschikbaar. Wij verzamelen dit materiaal en maken dit landelijk beschikbaar. Zo hebben we een handboek voor vrijwilligers, een Taalwerkplan, materialenoverzichten en biografie.
 • Materiaal voor inburgeraars
  Inburgeraars zijn verplicht examens af te leggen waarin hun kennis van de Nederlandse taal en samenleving wordt getest. We hebben een aantal oefeningen ter voorbereiding op deze examens verzameld.
 • Materiaal voor niet-statushouders
  Goed materiaal is belangrijk voor effectieve taalcoaching aan niet-statushouders. Op deze pagina vind je meer informatie over de Taalkit DUTCH. Ons materiaal voor vrijwilligers, zoals SpreekTaal, het handboek en Taalwerkplan, is ook te gebruiken voor niet-statushouders.
 • Materiaal voor zelfstudie
  Er is veel zelfstudiemateriaal beschikbaar voor anderstaligen die moeten inburgeren. Op deze pagina vind je een overzicht van bruikbaar zelfstudiemateriaal.