Deze week bleek maar weer dat de waarde van taalcoaching wordt gezien. SamenSpraak Zandvoort is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2017. Humanitas ‘t Hoogeland mocht al een prijs in ontvangst nemen van het Nuffic. Als landelijk platform zijn wij hier trots op en feliciteren we hen met de behaalde nominatie/prijs.

SamenSpraak Zandvoort genomineerd

Coördinator Joke van Looij:

“Ik heb het leuke bericht ontvangen, dat Samenspraak Zandvoort is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2017. Ik denk, dat iedereen wel het belang van een taalcoach onderkent en weet hoeveel werk een taalcoach verzet. Zij helpen niet alleen bij het aanleren van de taal, maar ondersteunen onze nieuwe dorpsbewoners ook vaak op andere terreinen en maken ze bekend met onze gebruiken en gewoontes. Zonder de inzet van de taalcoaches zou de integratie van anderstaligen veel moeizamer verlopen. Ik ben dan ook van mening, dat de Zandvoortse taalcoaches, meer dan wie dan ook, de Vrijwilligersprijs 2017 verdienen, maar helaas kan ik dat niet beslissen. Er zijn meer genomineerden en er moet worden gestemd. Ik zou het heel fijn vinden als jullie een stem zouden willen uitbrengen op Samenspraak Zandvoort en eventueel ook familie, vrienden en bekenden zouden willen vragen dat ook te doen. Ik gun het de Zandvoortse taalcoaches zo van harte, dat zij ook eens in het zonnetje worden gezet.”

Stemmen kan nog! De link voor het stemmen is:

http://www.vip-zandvoort.nl/vip-stemmen

Taalcafé’s van Humanitas ’t Hoogeland vallen in de prijzen

Coördinatoren Eliza Gussenhoven en Boukje Tuin:

“Het Nuffic propageert overal in Europa internationaal talenonderwijs en reikt jaarlijks het Europees Talenlabel uit. Nú had men 4 prijzen uitgeloofd voor de organisaties die BRUtaal “buiten de lijntjes kleuren”. Het Taalcafé doet dat zeker en valt onder de noemer van informeel onderwijs. Inmiddels is het concept in Noord-Groningen wel een beetje bekend, maar elders in het land blijkbaar niet. De vrijwilligers van de Taalcafé’s waren een paar weken geleden al heel blij met de nominatie voor de prijs van het Nuffic, waarbij van de 10-tallen aanmeldingen er 6 organisaties waren genomineerd, waaronder wij. Dit feit ervaren we als een erkenning van de werkwijze van het taalcafé als methodiek. Maar toen we een derde prijs bleken te krijgen tijdens een congres van het Nuffic in Utrecht, stonden we met rode wangen op het toneel om de cheque van 1000 euro in ontvangst te nemen! Het bedrag is meer dan welkom voor nieuw materiaal om mee te oefenen en er gaat ook zeker iets feestelijks gebeuren in alle 4 taalcafé’s.”