E-learning fotoKom je naar de lancering van onze instructiefilmpjes en onze landelijke dag? En ben je ook benieuwd naar het interview van het ministerie van BZK met Sylvia de Groot Heupner over hoe gemeenten taalcoaching kunnen inrichten? Of wil je online leren hoe je financiering voor jouw taalproject vindt? Lees hier onze nieuwste nieuwsbrief.

Lancering instructiefilmpjes taalcoaches

Stichting Het Begint met Taal en Stichting Lezen & Schrijven lanceren op 7 september vijf instructiefilmpjes voor vrijwilligers over taalcoaching aan anderstaligen. De filmpjes worden op 7 september toegevoegd aan de online e-learning van Het Begint met Taal, die het afgelopen halfjaar al 3.300 keer is bekeken! We nodigen alle coördinatoren, bestuursleden, NT2-docenten, vrijwilligers, deelnemers en andere geïnteresseerden uit om bij de lancering aanwezig te zijn. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar, lees snel verder en meld je aan.

Landelijke studiedag voor coördinatoren

Coördinatoren opgelet: op maandag 3 oktober a.s. organiseren Het Begint met Taal en Steunpunt Basisvaardigheden een landelijke studiedag. We nodigen alle coördinatoren van aangesloten organisaties uit om hierbij te zijn. Deze studiedag volgt op de regiobijeenkomsten ‘Klaar voor de toekomst’. De rode draad is: ‘hoe speel je in op veranderingen in wet- en regelgeving en hoe vergroot je de zichtbaarheid van je taalactiviteiten.’ Aanmelden? Lees verder!

Het Begint met Taal geïnterviewd door het ministerie van BZK

‘Gemeenten van de Toekomst’, een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, interviewde Sylvia de Groot Heupner van Het Begint met Taal over hoe gemeenten taalcoaching kunnen vormgeven. Lees in deze nieuwsbrief het interview over een Afghaanse man die een gemeentebericht verkeerd begreep, taalcoachadvies aan gemeenten en taalcoaching voor vluchtelingen.

Tot slot goed nieuws voor fondsenwervende coördinatoren: het VSB-fonds biedt een e-learning aan waarin je in 7 lessen online leert hoe je financiering voor jouw project kunt vinden. Lees verder en doe er je voordeel mee!

Sylvia, Eline, Samira en Vera