Het ING Nederland fonds ziet toekomst in het project Taal & Toekomst. Het gaat daarom een samenwerking aan met Het Begint met Taal, initiatiefnemer van het project. Directeur Kirsten Ottens: “Projecten die Nederland sterker maken willen wij vooruit helpen.” Project Taal & Toekomst helpt jonge nieuwkomers vooruit in Nederland.

Mensen vooruit helpen

Het ING Nederland fonds investeert in grote landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën en steunt daarmee mensen die Nederland sterker maken.Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: “Nederland zit vol mooie initiatieven en daar zijn we trots op. Organisaties die Nederland sterker maken willen wij vooruit helpen. Het was voor ons dan ook een logische stap om een samenwerking aan te gaan met Het Begint met Taal. Directeur Sylvia de Groot Heupner: “Wij zijn blij met het ING Nederland fonds als partner. Dankzij deze samenwerking kan het project Taal & Toekomst landelijk uitgerold worden. Al veel lokale taalvrijwilligersorganisaties hebben zich gemeld, zij willen het project graag bij hen opstarten.”

Taal & Toekomst

Taal & Toekomst koppelt taalcoaches aan jonge nieuwkomers die hun taal- en arbeidsvaardigheden willen verbeteren. Voor veel nieuwkomers is het extra lastig om aan een stageplek of een baan te komen. Hetzelfde geldt voor het vinden van een geschikte vervolgopleiding. Deze jongeren vallen vaker uit in het eerste jaar van het mbo of hbo. Ook de jeugdwerkloosheid in deze groep is hoger dan het landelijk gemiddelde. Taal & Toekomst bereikt deze groep en helpt ze met zaken als:

  • verbeteren van hun taalvaardigheid;
  • presentatievaardigheden;
  • sollicitatievaardigheden (denk aan het nabellen na een afwijzing);
  • vergroten van hun netwerk.

Met een startkwalificatie op zak, meer zelfvertrouwen en deze vaardigheden, maken ook deze jongeren kans op een goede start op de arbeidsmarkt.

Lees hier meer over het project.

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank staat ING dichtbij de Nederlandse samenleving. Om de betrokkenheid bij Nederland te laten zien is in 2015 het ING Nederland fonds opgericht. Met het fonds helpt ING mensen vooruit die het initiatief nemen om Nederland sterker te maken. Het ING Nederland fonds ondersteunt omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook lokale projecten. Dit doet het fonds in de vorm van kennis, tijd en donaties. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.