Op 27 maart viert Het Begint met Taal haar 10-jarig jubileum! Van startend initiatief zijn we uitgegroeid tot landelijk platform dat ruim 160 taalvrijwilligersorganisaties versterkt bij het slim organiseren van taalcoaching. In tien jaar tijd zijn tienduizenden anderstaligen en vrijwilligers met elkaar in gesprek gegaan, zijn vriendschappen ontstaan en tal van nieuwe taalvrijwilligersorganisaties opgezet. Hierbij zijn coördinatoren van onschatbare waarde.

Daarom nodigen wij alle coördinatoren van onze aangesloten organisaties uit voor de feestelijke viering van ons jubileum. Het thema is: Leve de coördinator! Om werkelijk met ons hele netwerk feest te kunnen vieren, vragen we aan de coördinatoren om een bijzonder taalkoppel mee te nemen. Voor iedereen hebben we een interessant programma met inspirerende sprekers, praktische workshops en nieuwe tools. Er is volop mogelijkheid om uit te wisselen en te leren van elkaar.

Programma (onder voorbehoud)

09.30 Ontvangst 

10.00 Welkom en interactief plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras:

  • Talkshow met rolmodellen Abdelkader Benali, Leila Prnjavorac en Omar Munie. Hoe hebben zij een toekomst in Nederland opgebouwd? Wie heeft hen geïnspireerd? Welke tips hebben zij?

  • Presentatie van ons nieuwe programma Taal & Toekomst, dat taalcoaches aan jonge nieuwkomers koppelt die hun taal en talenten willen verbeteren.  

  • Coördinatoren die in het zonnetje worden gezet. Zij maken taalcoaching mogelijk.

12.15 Lunch

13.00 Workshopronde 1 en 2

  • programma voor coördinatoren

  • programma voor taalkoppels

15.00 Plenaire afsluiting: Zet de beweging voort!

  • Hoe voer je een goed gesprek, bijvoorbeeld met een overenthousiaste vrijwilliger of een beleidsambtenaar? Doe mee en ervaar hoe het (niet) moet.

  • Inleiding van bijzonder hoogleraar Gezondheidsvaardigheden Jany Rademakers en lancering van de nieuwe methodiek Gezonde Taal.

16.15 Afsluiting & borrel

 

logo-steunpunt-basisvaardighedenlogo tel mee met taal