Handboek Taalvrijwilligers

Als nieuwe taalcoach heb je vaak veel vragen. Wat ga ik nu precies doen? Wat kan ik verwachten? En hoe pak ik bijvoorbeeld de eerste ontmoeting aan? In ons vernieuwde handboek voor taalvrijwilligers vind je antwoord op deze vragen. Ook krijg je veel praktische tips om de ontmoetingen met je taalmaatje leuk én effectief te maken.

Wegwijs en tips

In het eerste deel lees je hoe een taalcoachtraject eruit ziet en welke rol jij als taalvrijwilliger vervult. Daarna krijg je allerlei informatie die je praktisch kunt toepassen. Zo leer je hoe je een taaldoel vaststelt, feedback geeft en actieve werkvormen toepast. Ook kom je te weten hoe je weg vindt naar o.a. oefenmateriaal, e-learning, webinars en vrijwilligerstrainingen van Het Begint met Taal. Kortom: met dit handboek kun jij als taalcoach goed voorbereid aan de slag!

Op extranet en (beperkt) in webshop

Het handboek voor taalvrijwilligers kun je als taalvrijwilliger en als coördinator gratis downloaden op ons extranet – als je organisatie bij Het Begint met Taal is aangesloten. Je kunt ook gedrukte versies van het handboek kopen via onze webshop; wees er snel bij want op = op!