Op 19 mei vierde Gilde Utrecht haar 25-jarig bestaan in het Museum Speelklok. Een bijzondere dag vol muziek, Utrechtse gedichten, lezingen en (hoe kan het ook anders) wandelingen. Taalbegeleiding is een belangrijk onderdeel van Gilde Utrecht. Er zijn rond de 100 taalaanbieders actief. Gilde Utrecht staat te springen om nog meer taalvrijwilligers. Zij verzorgen individueel of in diverse kleine groepen conversatie ontmoetingen Nederlands.

Doel: beter meedoen

Doel is dat migranten en anderstaligen beter mee kunnen doen en zich beter kunnen redden in de samenleving. Ook conversatie vreemde talen wordt door taalaanbieders verzorgd. Hier gaat het om het verbeteren van de mondelinge taalvaardigheid in vreemde talen en ook het bijdragen aan de communicatie tussen culturen.

Meer oog voor diversiteit

Voor de toekomst wil Gilde Utrecht zich blijven inzetten voor meer betrokkenheid bij en bekendheid met de stad Utrecht. Wij willen meer oog voor de diversiteit van de inwoners van Utrecht, in brede zin. Dat geldt zowel voor ons vrijwilligersbestand als voor de klanten/deelnemers aan activiteiten van Gilde Utrecht.

Bron: www.dichtbij.nl