fbpx

Testers gezocht nieuwe Gezonde thema’s

Home/Testers gezocht nieuwe Gezonde thema’s

Testers gezocht nieuwe Gezonde thema’s

Het Begint met Taal is op zoek naar taalcoaches die de methodiek Gezonde Taal willen testen. Ben je taalcoach en wil je de komende weken een gezond thema behandelen tijdens je taalontmoetingen? Meld je dan aan vóór donderdag 11 januari. Je ontvangt een van de gezonde thema’s: ‘Ouder worden’ en ‘De Huisarts.’

Gezonde Taal is een nieuwe methodiek voor taalcoaches die één op één of in groepen werken. De methodiek is ontwikkeld door Taal doet meer in Utrecht en wordt landelijk uitgerold door Het Begint met Taal. Het materiaal behandelt verschillende thema’s rond gezondheid. Gezondheid is een belangrijk thema voor iedereen. Anderstaligen hebben door een taalachterstand vaak moeite om informatie te begrijpen die voor hun gezondheid wel belangrijk is. Taalcoaching over gezondheid heeft daarom een positief effect op zowel taal- als gezondheidsvaardigheden. Een aantal thema’s is al getest. Nu zijn wij op zoek naar taalcoaches die een van bovenstaande thema’s wil testen en feedback wil geven.

Gezonde Taal wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Op de nationale zorgvernieuwingsdag werd bekendgemaakt dat Taal doet meer, Bibliotheek Utrecht, Ladyfit en Het Begint met Taal, de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 hebben gewonnen. Uit 161 inzendingen is het gezamenlijke project Gezonde Taal als winnaar gekozen. Met de prijs van 75.000 euro kan het project landelijk uitgerold worden. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

Ik wil meedoen

Fantastisch! Vul het formulier vóór donderdag 11 januari in en je krijgt het concept van het gezonde thema + de bijbehorende vragen die dag toegestuurd. Check van tevoren wel even of je voldoet aan de eisen:

  • je begeleidt één of meerdere oudere anderstaligen
  • de anderstalig(en) die je begeleidt hebben taalniveau A2 of hoger
  • je geeft gedurende de testperiode gewoon taalcoaching.

We ontvangen je feedback graag retour vóór donderdag 1 februari zodat we het kunnen verwerken. Daarna kunnen we het uitrollen door het hele land! bij Het Begint met Taal.

18 december 2017|Tags: , , |
Go to Top