Op zaterdag 22 september, nationale burendag, openen 40 asielzoekerscentra (azc’s) hun deuren voor bezoekers. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het leven op een azc? Ga dan zeker langs voor een leuk gesprek. En bekijk vooral de grappige uitnodigingsfilm.

Je bent van harte welkom

Door ontmoetingen tussen Nederlanders en de bewoners van het asielzoekerscentrum ontstaat er begrip voor de situatie van vluchtelingen. En iedereen houdt van koffie en een praatje!

Locaties en programma

De deelnemende locaties staan op openazc.nl. Per locatie kun je het dagprogramma zien, dat duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De programma’s kunnen verschillen per locatie.

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.