‘Meer aandacht voor taalcoaching,’ kopte de website Fonkonline naar aanleiding van onze campagne. Met de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ willen wij meer taalcoaches en coördinatoren werven. Waarom? Lees hier het artikel.

Het Begint met Taal grijpt de week van de alfabetisering aan om meer taalcoaches en coördinatoren voor taalcoaching te werven. De hiervoor in het leven geroepen campagne Wil jij met mij in gesprek? is bedacht en uitgevoerd door Koekepeer.

Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 600.000 anderstaligen die door hun taalniveau onvoldoende kunnen meedoen in de samenleving. In video’s en op de site www.wiljijmetmijingesprek.nl vertellen migranten hun persoonlijke verhaal en waarom ze met iemand in gesprek willen. Eline Dragt van Het Begint met Taal wijst op het belang van taalcoaching: ‘Taal oefenen is nodig voor het vinden van werk of het aanknopen van een gesprek op het schoolplein. Met de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek’ willen wij Nederland enthousiast maken voor taalcoaching.’