Ook door de mensen achter het weekblad Margriet wordt jouw inzet als taalvrijwilliger erg gewaardeerd. Daarom nodigde Margriet 100 taalkoppels uit het netwerk van Het Begint met Taal uit. Zij kregen op 26 november 2018 een volledig verzorgd bezoek aan de Margriet Winter Fair. Lekker shoppen, swingen, genieten én meezingen op het leukste winterfeest van Nederland!

“Het is erg gezellig om samen zo’n bijzonder uitstapje te maken. We worden enorm verwend!”

Er op uit!

Voor anderstaligen is het enorm waardevol om de taal in de praktijk te oefenen. Zo leren ze de taal het snelst. Als taalkoppel is het ook erg leuk om samen uitstapjes te maken. Voor vrijwilliger Annemieke van der Hulst uit Ede en haar Syrische taalmaatjes is de Margriet Winter Fair niet hun eerste uitje. Ze proberen vaker op stap te gaan. Meestal is het wel dichter bij huis. Zo gaan ze regelmatig bij de Ikea ontbijten, naar de markt of de kringloopwinkel en hebben altijd veel plezier.

Moeder en dochter vrijwilligers Britt en Klazien waren erg enthousiast toen ze hoorde van de actie van Margriet. “Normaal zijn dit soort uitstapjes niet haalbaar. Het is dus heel fijn dat we dit kunnen doen!”.

Bijdragen aan een leukere wereld

Hoofdredacteur Leontine van den Bos van Margriet is blij dat ze tijdens de Margriet Winter Fair mensen die het leven leuker maken voor een ander in het zonnetje kan zetten. Ze vindt het belangrijk om in gesprek te gaan met elkaar en te delen wat we hebben. Daarom staat het 80-jarige jubileum van Margriet in het teken van Stoere Vrouwen: “Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die het verschil maken en gewoon stoer zijn.”

Bedankt Margriet!

Namens alle 100 enthousiaste taalkoppels bedanken wij Margriet voor deze mooie actie!