Het Begint met Taal start met een pilot voor e-coaching aan taalvrijwilligers. Een nieuwe vorm van professionalisering in vrijwilligersland! Deelnemers worden online getraind om zo hun coachingsvaardigheden te verbeteren. We zijn druk bezig met de selectie van startende vrijwilligers die graag willen meedoen aan de pilot. Het e-coachingstraject wordt ontwikkeld door Het Begint met Taal en Your Solutions.

Tijdens de pilot word je als startende taalvrijwilliger digitaal gecoacht en ingewerkt via verschillende opdrachten. Je verbetert jouw coachingsvaardigheden en leert hoe je taalontmoetingen in kunt vullen. Dankzij het interactieve en persoonlijke karakter van de e-coaching, focus je alleen op de dingen waaraan jij wilt werken. De e-coach geeft je tips en handvatten die je direct uitprobeert tijdens de taalcoaching. De feedback die je krijgt van de anderstalige(n) en je e-coach pas je meteen weer toe bij de volgende taalontmoeting. Op die manier verdiep je niet alleen je werkzaamheden als taalvrijwilliger, maar verkrijg je ook interessante inzichten in jou als persoon en jouw manier van werken.

Meedoen met de uitrol?

De pilot is voor taalvrijwilligers die net (3 tot 4 weken) begonnen zijn en graag hun coachingsvaardigheden willen verbeteren via e-coaching. We starten met twee groepen taalvrijwilligers. Eén groep start in week 10 (6 t/m 10 maart) en één groep in week 18 (1 t/m 5 mei). Een traject duurt ongeveer 7 weken en wordt afgesloten met een Skype-/telefoongesprek. Wij houden jullie op de hoogte van onze bevindingen. Na de pilot evalueren we het traject en gaan we het uitrollen over de 161 vrijwilligersorganisaties die bij ons zijn aangesloten.

Ben je coördinator bij een aangesloten taalcoachorganisatie en wil je graag meedoen met de uitrol? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen contact met je op.

[contact-form-7 id=”7908″ title=”Meedoen aan uitrol e-coachtraject”]

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ministerie van SZW